Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Przedstawiam ranking orientacyjny do względnej skuteczności różnych kart graficznych. Lista sprzyja wyższej rozdzielczości i szybszych procesorów Z początku listy umieściłem już zabytkowe karty graficzne byście mogli zorientować się ile modeli kart było wcześniej, a co jest teraz Mystique Rendition V1000 ...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Witam. Pilnie potrzebuję pomocy bo mam kilka ofert na oku i muszę się na którąś szybko zdecydować.Jaką proponujecie możliwe najlepszą w wydajności kartę graficzną do niżej wymienionych podzespołów i zasilacza Qoltec SilentLine Q420 (420W) tak żeby się ją dało podłączyć i żeby to wszystko "uciągnął"?Z nieoficjalnych źródeł wynika,że zasilacz ma moc 18A na linii 12V i 40A na linii 5V - ponoć...
5% to lajcik na innych forach czytałem ze to różnica jakieś 30% ;/. Jacek teraz powiedz mi coś byś zrobił, są 3 opcje :Radeon hd6870Gtx 470Czy kupić mocniejszy zasilacz (chyba że ten odpowiada wymaganiom i nie będzie jakiś zwiech lub restart systemu itp.) i kupić hd6850 a po nowym roku...
Witam, otóż byłem zdecydowany na 5850 ale zobaczyłem karte graficzną GIGABYTE ATI Radeon HD5870 w dodatku 2GB. Proszę o rade ponieważ wszędzie jest napisane, że te nowe kart mają shader model 5.0, a na tej napisano 4.1 i tego się boje. Proszę o radę, oto karta:GIGABYTE ATI Radeon...
Witam wszystkich , chciałbym sobie złożyć komputer który da rade w najnowszych grach i spełni moje wymagania do tworzenia muzkyki.Do muzyki wiem czego mi potrzeba, ale co do gier musze zapytać was o zdanie, mam na oku pare komponentów które mnie by chyba zadawalały , ale nie jestem pewnien czy po złożeniu tego w całość,wszystko będzie zgodnie grało, to znaczy np. procesor z płytą główną, karta...
Sprzedam najmocniejszą kartę graficzną jaka powstała na slot AGP x8 - Sapphire ATI Radeon x1950 Pro 512MB. Do karty dołączam chłodzenie Arctic Cooling Accelero X2. Aukcja bez ceny minimalnej. Szczegóły po wejściu w poniższy link: Sapphire ATI Radeon x1950 Pro...
Sprzedam kartę graficzną Gainward Radeon HD 4850 512MB DDR3 PCI-E BOX. Karta jest sprawna w 100%, jej stan techniczny oraz wizualny jest idealny. Nie katowana w grach, nigdy nie naprawiana. W karcie zostało zmienione chłodzenie na doskonałe Arctic Accelero L2 Pro które zostało zakupione jako nowe, dołączam paragon...
Sprzedam kartę graficzną PowerColor ATI Radeon HD3650 512 MB AGP. Karta używana dwa lata, w bardzo dobrym stanie, 100% sprawna, nie katowana, wizualnie jak nowa co potwierdzają zdjęcia. Wydajna.W skład zestawu wchodzi:- karta graficzna PowerColor ATI Radeon HD3650,- płyta ze...
http://allegro.pl/pentium-dual-core-e5500-2x2-80-radeon4670-komputer-i1733123348.htmlProcesor: Pentium Dual-Core E5500 2x 2.80ghz (kupiony we wrześniu 2010r.)-Płyta główna: Asus P5QL EPU P43 s.775 (kupiona we wrześniu 2010r)-Karta graficzna: ATI Radeon HD 4670 DDR3 512-Zasilacz: Mustang atx ky – 450w-Dysk:...