Skocz do zawartości

startowanie płyty z s biosu acer aspire 5741g

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: startowanie płyty z s biosu acer aspire 5741g

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 41708

Zmulony Laptop

Podzespoły laptopa ? Smart dysku twardego z HDTune ? Temperatury podzespołów ? Jaki antywirus posiadasz ? Jak wygląda użycie zasobów - CPU i ram ?  --------[ Podsumowanie ]------------------------------------------------------------------------------------------------   Komputer:   System operacyjny Windows 7 Home Premium Home Edition   Dodatek service pack...
  • Notebooki
  • napisane 24 08 2013 10:20
  • Odpowiedzi: 6
  • Wyświetlenia: 2422

ACER ASPIRE nie bootuje płyt i nie uruchamia programow

KOMPUTER STACJONARNY 'ACER M1935 ASPIRE' NIE BOOTUJE Z PŁYT DVD I NIE DA SIĘ URUCHOMIĆ ŻADNEGO PROGRAMU Z WIERSZA POLECEŃ. Heja ! Potrzebuję pomocy Problem dotyczy powyższego komputera. W komputerze siedzi jeden dysk twardy, który jest sformatowany i nic na nim nie ma. W...

Komputer się nie uruchamia/zawiesza

Witam wszystkich,Tydzień temu zakupiłem nowiutki sprzęt i jestem beneficjentem poniżej podanych problemów Komputer ma tendencje do resetowania sie w niespodziewanych momentach podczas uzywania przegladarki internetowej mozilla + wypalanie plyty i sciaganiu danych z netu. Podczas odpalania wymagajacych aplikacji graficznych. I samoistny restart w czasie...

Błąd podczas aktualizacji biosu

Witam serdecznie :]Ostatnio natchnęło mnie, abym zaktualizował biosa do nowszej wersji (PHOENIX) lecz podczas aktualizacji komputer się zaciął Poźniej program aktualizacyjny się wyłączył i nie mogłem ruszyć myszką, klawiatura nie działała, później się zrestartował. No i proszę... czarny ekran. Nic poza tym. Ciągle próbuję tą metodą:Robie wszystko przez...

[INTEL] Celeron na Core

Witam, mam pytanie. Wlasciwie prośbę o pomoc. Chcialbym w mojego notebooka wsadzic nowego procka. Myslalem o czyms w klimacie Core T5xxx i wyzsze. Mój sprzet przedstawia sie tak: Płyta główna: Typ procesora Mobile Intel Celeron 530, 1733 MHz (13 x 133) Nazwa płyty głównej Acer...
  • Archiwum
  • napisane 27 01 2008 23:38
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1111

Problem z dyskiem w laptopie

Problem przedstawia się tak: Wtorek, godzina 16:00Rozpakowuję całkiem spore archiwum RAR (sprawdzone pod kątem wirusów). Niestety w trakcie operacji orientuję się, że partycja systemowa (mam winXP Pro)ma nieco zbyt mało miejsca i WinRAR zaczyna się dusić, a w końcu wiesza się cały komputer. Po ponownym uruchomieniu ukazuje mi się komunikat o błędzie odczytu z dysku. Próba uruchomienia w trybie...
  • Archiwum
  • napisane 09 11 2007 16:24
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 974

Nie działa nagrywarka w nowym laptopie

Witajcie!!Wczoraj zakupiłem sobie nowego laptopa Acer Aspire 3690 z systemem Windows Vista.Niestety nie działa mi nagrywarka. Odtwarza płyty cd i dvd, ale nie chce nagrywać.Sprzedawca coś wspominał o tym, że za pierwszym razem musze raz wypalić ...
  • Archiwum
  • napisane 16 09 2007 15:57
  • Wyświetlenia: 2324

Każda gra po ok. 10min zaczyna przerywać...

Witam was !Mój problem jest następujący: po około 10 minutach grania Każda gra zaczyna zarywać/przerywać/tracić klatki dzieje się to od około 2 miesięcy, rozumiem, że laptop nie nadaje się do grania - a w szczególności taki jak mój ale przykładowo odpalam left 4 dead jedynke - wszystko na low - gra chodzi w 60klatkach a po 10-15minutach zaczyna się klatkowanie. Gdy zminimalizuję grę i...

Laptop System Vista, ale chce XP

Witam. Mam laptopa Acer Aspire 5720ZG2-rdzeniowy, Mam go chyba popsutego, ponieważ żaden plik EXE mi nie działa. Nie chce mi się jechać do Warszawy ze Skierniewic z nim. A w ogóle pokaże wam jak wygląda ten błąd w nim. Foto w załączniku i podam jeszcze stronke. www.photoblog.pl/slodkaalegrozna screen bedzie na tej...
  • Windows Vista
  • napisane 20 10 2008 14:24
  • Wyświetlenia: 1454

Laptop Aspire 3630 /resety/bluescreeny

Witam...Posiadam laptopa Acer Aspire 3630Specyfikacja:- Model: Aspire 3630- Chipset: SiSM661FX- Procesor: Intel Celeron M 1,6GHz (1MB Cache)- Pamięć: 512MB SODIMM DDR 333MHz- Karta Graficzna: SiSM661MX (64mb)- Dysk Twardy: WD 80GB ATAKupilem go uzywanego.. jak go dostalem do...
  • Notebooki
  • napisane 06 04 2010 17:08
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 2872

Problem z Pendrive'em

Spróbuj zainstalować sterowniki od płyty głównej ponownie, np. na chipsecie via powstał service pack do USB 2.0.Chyba mam inna plyte glowna - mam Acer'a Aspire 3680.
  • Windows XP
  • napisane 13 01 2008 22:44
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 4121

ACER ASPIRE 5741G wysokie obroty wentylatora.

Witam! Przegrzebałem google, zanim postanowiłem tu napisać.Chciałbym aby podczas grania wiatrak działał cały czas na maksymalnych obrotach.Na tę chwilę podczas obciążenia wiatrak raz kreci się mocniej potem zwalani na sekundę i znowu wpada w obroty które nadal nie są maksymalnymi-wpada w takie falowanie obrotów.Z powodu tego tmp CPU to 86 stopni, a gpu 61, co jest efektem spadku...
  • Notebooki
  • napisane 18 05 2011 14:11
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 5192

Komputer nie bootuje płyty podczas próby zainstalowania systemu Win7

Witam,Mam problem z odpaleniem instalatora systemu w moim komputerze Acer Aspire 5739g. Ustawiłem bootowanie tak jak być powinno czyli na płytę/usb hdd i pojawia się komunikatUsuń dyski i nośniki, Zrestartuj naciskając klawisz. (po naciśnięciu klawisza wyskakuje ten sam...