Po instalacji XPPo instalacji Windows XP nasz komputer jest bezsilny, nic nie potrafi otworzyć, łatwo go zawirusować, jest bezbronny, celem tego poradnika jest pomoc w zabezpieczeniu i uzdolnieniu komputera do podstawowych czynności. Jest to kontynuacja poradnika Preinstalacja Windowsa XP-Czyli jego usuwanie i instalowanie na nowo(potocznie,,format'').1. Po pierwszym uruchomieniu...
Prosty (chyba się to nie udało tak do końca) opis przeprowadzenia skanowania partycji ntfs na obecność wirusów i trojanów.Potrzebne oprogramowanie:1. Slax - Live CD Linux - %5dwersja%205.1.8%20%20-%20192%20M2.Avira20AntiVir wersja Workstation for Linux/BSD - 30 MBPotrzebne nośniki:1. CD-R/CD-RW do wypalenia obrazu Slaxa2. *Pendrive lub CDR/RW w celu przeniesienia pliku instalacyjnego...
Witam.Przeprowadzilem sie, bo zaczynam studia. Pojawil sie problem przy laczeniu mojego PeCeta z laptopem brata i Internetem. Sprzęt:PC z Windows 7Laptop Windows Vista BusinessKarta sieciowa do PC: Pentagram Hornet P 6132-11Modem: ArrisRouter: BelkinDostawca Internetu: UPCInternet bezprzewodowy na laptopie...
Nie moge znalesc kilku sterownikow do mojego laptopa HP Pavilion G6032EA.Na stronie producenta, jest tylko jeden ktory nawet sie nie chce uruchomic :/Nie moge znalesc sterownikow do plyty glownej(?), przez co nie mam dzwieku oraz do kartysieciowej...
Witam,Mam problem z moim lapkiem Lenovo G555.System: Windows 7 Home Premium x64.W lapku zainstalowane sa wszystkie sterowniki ( włącznie ze sterami od kartysieciowej Broadcom 802.11n i atheros ar8132 ). Stery pobierane z officialnej strony Lenovo.Podczas gdy wchodzę w:Centrum...
Zainstaluj sobie sterowniki do kartysieciowej komputera. Działaj na kablu ethernet. Przez USB nie działa ten port nie służy do tego.Otówrz przegladarke internetową i wpisz adres 192.168.2.1 nawa uzyt. admin, hasło: 1234Jeśłi nie wejdziesz...
Witam.Mam taki oto problem:Mam sieć osiedlową (łączenie przed RJ45). Zakupiłem router Pentagram Cerberus P6391. Dzielę nim internet na jeden komputer PC i laptopa. Chciałem podłączyć drugiego PC i nawet mi się to udało (poprzez konfigurację z www). Problem polega na tym, że po jakimś czasie (ok. miesiąc) internet na tym drugim PC przestał działać - nie...
Witam!Mam juz dosc dlugo internet na moim stacjonarnym kompie (Netia na łączu TP) i dokupilem sobie laptop + router Pentagram p331-42. Do jednego gniazda telefonicznego podpięty jest stary modem Netii ktory daje net na pc stacjonarny a w drugim gniazdku jest nowe router skonfigurowany z laptopem. Gdy odpalam laptopa i włączam router to równocześnie...
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Coś takiego znalazłem:Instalacja PPPoE w systemie Windows XP za pomocą kreatora nowego połączenia sieciowego.System Windows XP posiada wbudowaną obsługę połączenia PPPoE, nazywa się to połączenie szerokopasmowe ,wymagające nazwy użytkownika i hasła.1. Klikamy na przycisk Start wybieramy Ustawienia i Panel Sterowania.2. Otworzy się okno Panelu...
Instalacja PPPoE w systemie Windows XP i 2000 używając sterowników raspppoeAby zainstalować protokół PPPoE w systemie Windows 2000 i XP w pierwszej kolejności musimyzaopatrzyć się w odpowiednie sterowniki – możemy je ściągnąć ze strony:http://www.raspppoe.com/RASPPPOE_098B.ZIP,a następnie należy rozpakować...
Witam, zainstalowałem windows 7 na medionie md 96500 i teraz mam problem ze sterownikami bo na oficjalnej stronie mediona nie ma sterowników pod win7 , jeżeli ktoś mógłby mi pomoć pobrać te sterowniki , głównie chodzi mi o sterowniki do...
Nie widziałem potrzeby zakładania nowego tematu. Dziś rano włączyłem menadżer zadań (włączona była tylko safari z forum), a tam 100% miałem użycie procka, później pulpit (migały ikony), tak jakby ktoś cały czas go odświeżał (miałem juz tak, otworzyłem byle jaki folder i...