Skocz do zawartości

sterownik geforce 8500 gt

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: sterownik geforce 8500 gt

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...

problem z włączeniem karty graficznej

To sprawdź ten menager.... choć wątpię aby to cokolwiek dało Kwestia problemu leży w sterownikach na 120%- wywalasz sterowniki od Geforce'a za pomocą panelu sterowania w kolejności w trybie awaryjnym-PhysX-...
  • Karty graficzne
  • napisane 29 01 2012 16:21
  • Odpowiedzi: 21
  • Wyświetlenia: 10133

Komputer zawiesza się w grach i filmach. Dodatkowo problem z ładowaniem systemu.

Witam wszystkich,Z góry przepraszam za długość posta, starałem się być jak najbardziej dokładny.Mój problem występuje od niecałego tygodnia.1) Pierwsze objawy to spowolnione działanie gier i dość wysoka temperatura w stresie (ok. 90C). Po 1-2 dniach od tych objawów komputer zawiesił się po raz pierwszy - obraz stanął w miejscu, dźwięk zaczął "skakać" wydając dość piskliwy hałas.Zresetowałem...

ASUS GeForce 8500GT 512MB DDR2/128bit TV/DVI ~~ co sądzicie ?

Witam !Chciałbym kupić karte graficzną :ASUS GeForce 8500GT 512MB DDR2/128bit TV/DVIhttp://allegro.pl/item439338357_nowa_asus_...bit_tv_dvi.htmlMyślę, że cena 99zł jest dobrą ceną, ponieważ mam do wydania jedyne 150zł i chyba w tych pieniążkach nic lepszego nie znajdę. Jak możecie to napiszcie czy podejdzie do...
  • Archiwum
  • napisane 16 09 2008 16:21
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2257

Twój pierwszy komputer - historia naszego PeCeta

Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd CD, dzięki czemu mogłem instalować...

Problem chyba z kartą graficzną :(

Witam.Chciałbym was poprosić o pomoc ponieważ mam problem z komputerem i nie potrafię sobie z nim poradzić Otóż mój komputer dziwnie się włącza, białe literki na czarnym tle są po przekręcane, tak samo w biosie.Oto zdjęcia: tak wyglądały te napisy gdy komputer normalnie się uruchamiał, a tak wyglądają w chwili obecnej.Mam jeszcze jeden problem, nie mogę zainstalować karty graficznej,...

[FAQ] Jaką kartę graficzną na AGP kupić? Przedziały cenowe.

Karty graficzne AGP powoli wychodzą z użycia – jednak wiele osób dale korzysta z tej przestarzałej technologii . W tej chwili żaden nowy komputer nie posiada interfejsu agp.Postaram się więc skupić na najniższych przedziałach cenowych – jak i tych wyższych , nie wykluczając kart używanych .Do 100zł Radeon 9550 128mb 128bit Gigabyte – około 50zł+Świetna podatność na...
  • Kosz
  • napisane 27 11 2007 18:59
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 4385

Problem z GeForce 8600GTS!

Otóż przedstawię problem następująco: Jakieś 3 miechy temu złożyłem sobie kompa: intel Core Duo 2,2 E4500 płyta: asus p5nd2se 2gb ram i karta geforce 8500, tydzień temu kupiłem kartę Palit geforce 8600gts. Po zmianie kart uruchamiam kompa i instaluje ...
  • Archiwum
  • napisane 14 02 2008 09:38
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 672

Radeon 8500 i 9100

Radeon 8500/9100Taktowanie GPU/RAM: 250 / 500 MHzIlość potoków renderingu/TMU w potoku: 4 / 1Typ magistrali: AGP 2X ; AGP 4XTechnologie: HyperZ II, TrueForm(niestety ta technologia nie przyjęła sie na rynku)Efekty graficzne:-- sprzętowe transformacje i oświetlenie-- mapowanie Dot Product3, EMBM-- filtrowanie trójliniowe, anizotropowe, LOD bias--...
  • Archiwum
  • napisane 06 01 2007 14:29
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 3575

Windows się nie ładuje - po instalacji sterowników graficznych

Witam,na początku wspomnę że mam problem z grafiką, po instalacji sterowników do karty graficznej system ładuje się, nagle jest czarny ekran, po chwili widzę niebieski ekran i restartuje się komputer.Komputer chodził dobrze na Win7, chciałem go przeinstalować na WinXP, po reinstalacji systemów, zainstalowałem sterowniki...
  • Windows XP
  • napisane 11 03 2011 18:24
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 4626

LCD migocze co jest?!

Dysk twardy był formatowany wiecnie ma mozliwosci, zeby zostało cos ze starych sterowników, Sterowniki są najnowsze, mysle ze monitor jst ok poniewaz na radeonie tego nie było, wsumie GeForce 7300GT jest troche mocniejszy od Radeona 8500...
  • Archiwum
  • napisane 05 04 2008 11:53
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 1077

Brak dźwięku

No więc tak: Moja dziewczyna kupiła sobie nowego kompa (intel dual core 2.0Ghz, geforce 8500gt, 1gb ramu goodram, zasilacz 400W tylko nie znam firmy, dysk 160gb WD sata II, karta dżwiękowa Realtek HD Audio). Problem leży w tej głupiej karcie dźwiękowej! Komp był bez systemu, więc zrobiłem formacik, partycje i...
  • Archiwum
  • napisane 31 01 2008 10:17
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 911

Bluescreen po instalacji Windows 7

witam potrzebuje pomocy kupilem orginalnego win 7 w wersji box zainstalowalem go bez problemow uruchomil mi sie pulpit i po chwili wyskoczyl mi bluscren i nie moge uruchomic kompa w trybie normalnym tylko przez awaryjny co to moze byc za przyczyna oto kod bleduPodpis problemu:Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreenWersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3Identyfikator ustawień...
  • Windows 7
  • napisane 17 05 2012 22:16
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 3419

Geforce 8500GT - problem ze sterownikami

Witam.Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. A mianowicie chodzi o to że praca komputera wygląda tak jakby korzystał ze zintegrowanej grafiki chociaż w bebechach jest osobna karta graficzna. Objawia się to w następujący sposób. Obraz na monitorze nie ma nic wspólnego z ostrością - zwłaszcza na wysokiej...
  • Karty graficzne
  • napisane 18 10 2011 22:04
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 3705