Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz...
Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd...
Witam wszyzdkich. Mam następujący problem: Wgrałem sobie dzisiaj Windowsa 98 SE. Przy instalowaniu sterownikówkartygraficznej ASUS GEFORCE 6200 TC wyskakuje mi komunikat : INSTALATOR NIE MÓGŁ ZLOKALIZOWAĆ...
Witam szanownych Forumowiczów!Zakładam ów temat z nadzieją, że wspólnymi siłami uda nam się rozwikłać zagadkę, jaką ufundował mi mój stary komputer, do którego mam sentyment i szkoda mi go wyrzucać na śmietnik (mój pierwszy komputer). Chciałbym, żebyście pomogli mi odnaleźć problem, a może i nawet rozwiązanie.Do serwisu wybieram się za kilka dni, bo mi się nie spieszy z naprawą tego...
Witam, chciałbym wymienić kartę graficzną- cena jaka mnie interesuje to do 650 zł.Konfiguracja mojego komputera:1. Model procesora:- Model: Intel Core 2 Duo E74002. Nazwa i model płyty głównej:- Manufacturer\Producent: ASRock- Model: 945GCM-S- Wzmianka o rewizji płyty: A2- Wersji BIOS'u: P1.203. Informacja o obecnej KARCIE ...
Mylisz się. W backtracku plik konfiguracji xorg znajduje się w : /usr/share/xresprobe//etc/X11/xorg.conf jest nadrzędny dla każdego Xorg-a o dawna, i tu powinna być konfiguracja użytkownikaw /usr/share/xresporobe jest konfiguracja domyślna dla systemu proponowana przez autora. Jeżeli są oba a u mnie w domyślnej instalacji są to system wybiera:root@root:~# startxX.Org X Server 1.7.6Release...
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Mogłem wcześniej umieścić tutaj mój poradnik jednak uznałem że zrobię to dopiero teraz - to nagroda dla tweaks za to że ktos się ruszył i zrobił wreszcie porządek z działem kartygraficzne. Jestem autorem tego tekstu tak więc mam pełne prawo do zarządzania nim - niech to służy użytkownikom teraz i w...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
WitamNiedawno zmieniłem system na stary dobry XP 32-bit Pro. Po instalacji jednak sterowników oraz kilku uaktualnień do flash playera i mozilii komputer zaczął wolniej chodzić, zwykłe youtube się często wiesza i niektóre strony nie chodzą w pełni. Być może to wina flash playera, który gryzie się z przeglądarką bądź nowego oprogramowania do
Witam mam na sprzedaż 5 kart graficznych MSI RTX 3080 VENTUS 3X PLUS 10G OC LHR 10 GB Karty są w pełni nowe a sprzedaż odbywa się na stronie Allegro która zapewnia program ochrony kupujących, co najważniejsze moja oferta obecnie jest najtańszą ofertą za rtx 3080. Cena 4149 zł
Poradnik dla początkujących objaśniający podstawowe kwestie związane z podkręcaniem kart graficznych.Podkręcanie - Jest to programowe wymuszenie na sprzęcie , by pracował z parametrami wyższymi niż fabryczne . Rozważne podkręcanie może przynieść wymierne zyski w postaci...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej...
Moja płyta główna przestała startować więc postanowiłem ją wymienić. Dotychczas nie był to problem bo zawsze udawało mi się zrobić "nakładkę" i zachować poprzednie instalacje wszystkich programów bez formatowania dysku. Z nową płytą główną startowałem z "CD-Windows XP" system normalnie jak do świerzej instalacji. System instalacyjny rozpoznawał istnienie poprzedniej...