Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Witam.Dzisiaj sobie włączam komputer,ucieszony ze se w PES6 pogram. Pograłem sobie 15 minut i mi nagle się monitor wyłączył i włączył się,z tym ze wyskoczyło coś o odświeżaniu,po prostu jakiś błąd.Odpalam komputer ponownie,myśląc ze mam źle ustawione odświeżanie ekranu.A tu nagle kicha.Monitor się nie włącza.Znowu ten błąd z odświeżaniem,lecz gdy poczekam jakieś 15 minut to wyskakuje mi ekran...
Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd CD, dzięki czemu mogłem instalować...
Witam szanownych Forumowiczów!Zakładam ów temat z nadzieją, że wspólnymi siłami uda nam się rozwikłać zagadkę, jaką ufundował mi mój stary komputer, do którego mam sentyment i szkoda mi go wyrzucać na śmietnik (mój pierwszy komputer). Chciałbym, żebyście pomogli mi odnaleźć problem, a może i nawet rozwiązanie.Do serwisu wybieram się za kilka dni, bo mi się nie spieszy z naprawą tego...
Witam wszyzdkich. Mam następujący problem: Wgrałem sobie dzisiaj Windowsa 98 SE. Przy instalowaniu sterowników karty graficznej ASUS GEFORCE 6200 TC wyskakuje mi komunikat : INSTALATOR NIE MÓGŁ ZLOKALIZOWAĆ IDENTYFIKATORA PCI WYKRYTYCH UŻĄDZEŃ W NVAML.INFINSTALACJA ZOSTAŁA ZOAKOŃCZONA. ...
elo chciałem sie was poradzic jaki procek kupic, nie znam sie za bardzo na sprzeciemoj sprzet768 mb ramprocek 1.1(byl 1.7 kiedys, ale ma juz 6 albo 8 lat) amd athlonpłyta główna chyba msi vt8237 (nie znam sie na sprzęcie ale tak na niej pisze, jest taka czerwona)nvidia geforce 6200 (128 mb chyba)dysk 80gbsystem...
Kupiłem sobie wczoraj Swat 4 z myślą o graniu na full detalach a tu ku mojemu zaskoczeniu gra jedynie się nie zacina na grafice 800x600 i detalach automatycznie ustawionych na niskie inaczej to poprostu nie da sie grac w pomieszczeniach jeszce tak ale spojże sie na jakieś światło i odrazu zacina prosze o pomoc:Wymagania Swat 4:Zalecane wymagania sprzętoweProcesor PIII/Athlon 2500MHz/+RAM...
Witam, chciałbym wymienić kartę graficzną- cena jaka mnie interesuje to do 650 zł.Konfiguracja mojego komputera:1. Model procesora:- Model: Intel Core 2 Duo E74002. Nazwa i model płyty głównej:- Manufacturer\Producent: ASRock- Model: 945GCM-S- Wzmianka o rewizji płyty: A2- Wersji BIOS'u: P1.203. Informacja o obecnej KARCIE GRAFICZNEJ:- Name\Nazwa: NVIDIA...
System operacyjny: Windows XP SP2Typ procesora Intel Celeron D 351, 3200 MHz (24 x 133)Pamięć fizyczna 1024 MBKarta wideo NVIDIA GeForce 6200 (256 MB)Po formacie, najnowsze sterowniki do grafy, directx 9.0cTeraz pare pytan dotyczacych gry Counter Strike1.6Moglby ktos mi...
Witam, do tej pory miałem starą (nie)dobrą GeForce 6200 i taktowanie odczytywałem bez problemu (400/900). Teraz mam GeForce'a 8600GT i już się z lekka nie mogę połapać jakie w końcu mam taktowanie. Oto obrazek z GPU-Z:Nie wiem czy mam 540/1600, 540/1400, w ogóle nic konkretnego nie wiem.Moja karta to:Gainward GeForce 8600GT 512MB DDR2 128bitI jeszcze...
Mianowicie, na tym forum doradzono mi bym w Właściwościach komputera [juz nie pamietam gdzie dokładnie] zmienił, iż podczas poważnego błędu zamiast automatycznego restartu mojego komputera, pokazywał się niebieski obraz z raportem do pliku, którego dotyczy błąd..W skrócie : gra mi się zacieła, wyskoczył niebieski ekran z błedem [powiazany z plikiem nv4_disp czy jakoś tak], i chciałbym od was...
Jakiś miesiąc temu przeinstalowywałem Windowsa a dwa tygodnie temu pojawił się taki problem :Gdy włączam komputer pojawia się czarny ekran trwa od kilkunastu sekund do minuty potem pojawia sie obraz windowa czyli to :Kliknijpo tym gdy już się załaduje znów pojawia się czarny ekran który też trwa od kilkunastu sekund do...
Witam!Od mniej więcej dwóch dni mam problem z wyskakującymi reklamami w IE. Podczas normalnego użytkowania komputera pojawiają się zawsze dwie te same reklamy w nowych oknach IE (bądź 'file not found"). Po zamknięciu pojawiają się po ok 10-20 min ponownie. Czy ktoś może mi pomóc? Zamieszczam logi... Z góry dzięki.OTL Extras logfile created on: 2010-10-24 18:28:57 - Run 1OTL by...
Log OTLOTL logfile created on: 10-09-06 15:07:57 - Run 2OTL by OldTimer - Version 3.2.11.0 Folder = D:\Instalki\CzyścicieleWindows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 3 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 6.0.2900.5512)Locale: 00000415 | Country: Polska | Language: PLK | Date Format: yy-MM-dd 2,00 Gb Total Physical Memory | 1,00 Gb...