Skocz do zawartości

sterowniki do routera netgearwgr612

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: sterowniki do routera netgearwgr612

Dwa routery na jednym łączu telefonicznym

Witam. Mam pewien problem a w zasadzie pytanie. Mam nadzieję że pomożecie mi Otóż aktualnie mam router z D-Link w pokoju który jest oddalony od mojego laptopa na odległość ok 20m. Oraz oddzielony przez 3 solidne ściany. Wtedy na laptopie w moim pokoju mam bardzo słaby zasięg. Myślałem aby kupić drugi router do mojego...

ASUS 1001PXD - głubi zasięg WiFi

Witam. Nie wiem czy w odpowiednim dziale umieszczam ten temat więc w razie czego prosze o przeniesienie.Od wczoraj borykam sie z pewnym problemem i chciałbym prosić o pomoc w tej sprawie.Na święta kupiłem matce netbooka: ASUS 1001PXD. Miał on wgrany windows 7 starter który jak wiadomo jest bardzo ograniczony jeżeli chodzi o personalizacje, dlatego też postanowiłem zainstalować na nim windows7...

PC stacjonarny + laptop

Witam!Mam juz dosc dlugo internet na moim stacjonarnym kompie (Netia na łączu TP) i dokupilem sobie laptop + router Pentagram p331-42. Do jednego gniazda telefonicznego podpięty jest stary modem Netii ktory daje net na pc stacjonarny a w drugim gniazdku jest nowe router skonfigurowany z laptopem. Gdy odpalam...

Jak rozdzielic chello przez router?

też miałem kiedyś taki problem tylko że z neostradą ale to bez różnicypotrzebne ci sąrouterdwa kable sieciowe2 karty sieciowe chyba że były już w kompachrobisz taki odłaczasz modem usb od kompa i kabla telefonicznegoodistalowujesz sterowniki od modemu jeśli razem z ruterem jest płytka to ją zainstaluj

Internet nie działa (karta sieciowa?)

Nie wystarczy modem podłączyć do drugiego kompa by działało. To nie podłączenie przez router. NA drugim kompie należy na nowo zainstalować sterowniki modemu i skonfigurować całe połączenie.Poza tym istnieje jeszcze możliwość, że kiedyś już miałeś podłączony modem do tego pierwszego kompa, a dopiero potem dokupiłeś...

Lista ciekawych programów.

Don’t Sleep. Aplikacja zapobiega zamknięciu systemu, zrestartowaniu,Hibernacji, wylogowania się, blokuje wygaszacza ekranu.Jest to istotnie jak używamy starsze programy. W10Privaty to gratka dla tych, którzy chcą zachować prywatność w systemieWindows. Program działa tylko na Windows 10 i do pełnej fukcjalnościwymaga uprawnień administratora. W10Privaty ma mnóstwo ustawień.Można tech...
  • Oprogramowanie
  • napisane 11 07 2019 17:59
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2168

Nie mogę się połączyć z internetem

Witam wszystkich. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomożeMam pewien problem - niedawno kupiłam laptopa (Dell), który ma kartę bezprzewodową wifi 802.11 b/g/n . Gdy znajduję się w pobliżu routera wszystko jest ok, komputer łączy się z internetem. Natomiast jeśli jestem trochę dalej od routera to tracę połączenie...

Problem z siecią dla profesjonalisty WiFi TL-WN321G

Witam kolegów, sprawa jest dziwna i to bardzo walczę z tematem od 12 godzin bez rezultatu.W domu mam zainstalowany router TPLINK WR340G v3 0815311C do niego podłączone przez WiFi 3 urządzenia 2xPC z win XP, Laptop z Ubuntu i telefon na Androidzie. Komputer PC z Win XP SP3 Professional dzisiaj przestał łączyć się z internetem, reszta sprzętu działa....
  • Windows XP
  • napisane 29 10 2014 23:59
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 10774

Podłączenie drukarki Canon do routera

Mam problem z podłączeniem sieciowym drukarki Canon LBP3460.Drukarka ta posiada wbudowaną kartę sieciową i można z niej korzystać w sieci poprzez podłączenie do routera. Przez kilka dobrych lat działała dobrze, do momentu, w którym padł mi router. Po zakupie nowego routera...

Problem z siecią bezprzewodową!

Witam, mam pewien problem z internetem, który nie bardzo wiem jak rozwiązać. Z anteny od internetu odchodzi 1 kabel, który dochodzi do wtyczki do gniazka (POE) na tej samej wtyczce jest jeszcze jeden kabel (LAN), jest on teraz wpięty do komputera do karty Realtek do gniazda Ethernet, jedynie w ten sposób działa mi internet na PC, zawsze kabel LAN był wpięty do gniazda WAN na

Air Live WN-300ARN zamiera połączenie ethernet

Witam, mój problem przedstawia się następująco :od 2 miesięcy mam neostradę, kupiłem router firmy Ovislink Air Live WN-300ARN-VPN. Skonfigurowałem neo i mam internet, wszystko na początku grało ok. Z internetu korzystałem najczęściej bezprzewodowo, a jak już skorzystałem z PC który podpięty jest KABELKIEM do routera...

Problem z połączeniem bezprzewodowym

Witam.Przeprowadzilem sie, bo zaczynam studia. Pojawil sie problem przy laczeniu mojego PeCeta z laptopem brata i Internetem. Sprzęt:PC z Windows 7Laptop Windows Vista BusinessKarta sieciowa do PC: Pentagram Hornet P 6132-11Modem: ArrisRouter: BelkinDostawca Internetu: UPCInternet bezprzewodowy na laptopie działał bez zarzutu. Niestety na...

Problem z routerem po formatowaniu

Witam.Z góry proszę o wyrozumiałość, średnio znam sie na komputerach.Wczoraj robiłam formata na moim stacjonarnym komputerze z windows xp na windows 7. Przed instalacja internet dzialał w 100% sprawnie, podłaczony kabelem bezposrednio do routera (tp link TL-WR340G). Podczas formata nie wyłączałam routera (w ogóle go...

pentagram cerberus p6391 - problem z dołączeniem komputera

Witam.Mam taki oto problem:Mam sieć osiedlową (łączenie przed RJ45). Zakupiłem router Pentagram Cerberus P6391. Dzielę nim internet na jeden komputer PC i laptopa. Chciałem podłączyć drugiego PC i nawet mi się to udało (poprzez konfigurację z www). Problem polega na tym, że po jakimś czasie (ok. miesiąc) internet na tym drugim PC przestał działać - nie...