Witam. Mam pewien problem a w zasadzie pytanie. Mam nadzieję że pomożecie mi Otóż aktualnie mam router z D-Link w pokoju który jest oddalony od mojego laptopa na odległość ok 20m. Oraz oddzielony przez 3 solidne ściany. Wtedy na laptopie w moim pokoju mam bardzo słaby zasięg. Myślałem aby kupić drugi router do mojego...
Witam. Nie wiem czy w odpowiednim dziale umieszczam ten temat więc w razie czego prosze o przeniesienie.Od wczoraj borykam sie z pewnym problemem i chciałbym prosić o pomoc w tej sprawie.Na święta kupiłem matce netbooka: ASUS 1001PXD. Miał on wgrany windows 7 starter który jak wiadomo jest bardzo ograniczony jeżeli chodzi o personalizacje, dlatego też postanowiłem zainstalować na nim windows7...
Witam!Mam juz dosc dlugo internet na moim stacjonarnym kompie (Netia na łączu TP) i dokupilem sobie laptop + router Pentagram p331-42. Do jednego gniazda telefonicznego podpięty jest stary modem Netii ktory daje net na pc stacjonarny a w drugim gniazdku jest nowe router skonfigurowany z laptopem. Gdy odpalam...
też miałem kiedyś taki problem tylko że z neostradą ale to bez różnicypotrzebne ci sąrouterdwa kable sieciowe2 karty sieciowe chyba że były już w kompachrobisz taki odłaczasz modem usb od kompa i kabla telefonicznegoodistalowujesz sterowniki od modemu jeśli razem z ruterem jest płytka to ją zainstaluj
Nie wystarczy modem podłączyć do drugiego kompa by działało. To nie podłączenie przez router. NA drugim kompie należy na nowo zainstalować sterowniki modemu i skonfigurować całe połączenie.Poza tym istnieje jeszcze możliwość, że kiedyś już miałeś podłączony modem do tego pierwszego kompa, a dopiero potem dokupiłeś...
Don’t Sleep. Aplikacja zapobiega zamknięciu systemu, zrestartowaniu,Hibernacji, wylogowania się, blokuje wygaszacza ekranu.Jest to istotnie jak używamy starsze programy. W10Privaty to gratka dla tych, którzy chcą zachować prywatność w systemieWindows. Program działa tylko na Windows 10 i do pełnej fukcjalnościwymaga uprawnień administratora. W10Privaty ma mnóstwo ustawień.Można tech...
Witam wszystkich. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomożeMam pewien problem - niedawno kupiłam laptopa (Dell), który ma kartę bezprzewodową wifi 802.11 b/g/n . Gdy znajduję się w pobliżu routera wszystko jest ok, komputer łączy się z internetem. Natomiast jeśli jestem trochę dalej od routera to tracę połączenie...
Witam kolegów, sprawa jest dziwna i to bardzo walczę z tematem od 12 godzin bez rezultatu.W domu mam zainstalowany router TPLINK WR340G v3 0815311C do niego podłączone przez WiFi 3 urządzenia 2xPC z win XP, Laptop z Ubuntu i telefon na Androidzie. Komputer PC z Win XP SP3 Professional dzisiaj przestał łączyć się z internetem, reszta sprzętu działa....
Mam problem z podłączeniem sieciowym drukarki Canon LBP3460.Drukarka ta posiada wbudowaną kartę sieciową i można z niej korzystać w sieci poprzez podłączenie do routera. Przez kilka dobrych lat działała dobrze, do momentu, w którym padł mi router. Po zakupie nowego routera...
Witam, mam pewien problem z internetem, który nie bardzo wiem jak rozwiązać. Z anteny od internetu odchodzi 1 kabel, który dochodzi do wtyczki do gniazka (POE) na tej samej wtyczce jest jeszcze jeden kabel (LAN), jest on teraz wpięty do komputera do karty Realtek do gniazda Ethernet, jedynie w ten sposób działa mi internet na PC, zawsze kabel LAN był wpięty do gniazda WAN na
Witam, mój problem przedstawia się następująco :od 2 miesięcy mam neostradę, kupiłem router firmy Ovislink Air Live WN-300ARN-VPN. Skonfigurowałem neo i mam internet, wszystko na początku grało ok. Z internetu korzystałem najczęściej bezprzewodowo, a jak już skorzystałem z PC który podpięty jest KABELKIEM do routera...
Witam.Przeprowadzilem sie, bo zaczynam studia. Pojawil sie problem przy laczeniu mojego PeCeta z laptopem brata i Internetem. Sprzęt:PC z Windows 7Laptop Windows Vista BusinessKarta sieciowa do PC: Pentagram Hornet P 6132-11Modem: ArrisRouter: BelkinDostawca Internetu: UPCInternet bezprzewodowy na laptopie działał bez zarzutu. Niestety na...
Witam.Z góry proszę o wyrozumiałość, średnio znam sie na komputerach.Wczoraj robiłam formata na moim stacjonarnym komputerze z windows xp na windows 7. Przed instalacja internet dzialał w 100% sprawnie, podłaczony kabelem bezposrednio do routera (tp link TL-WR340G). Podczas formata nie wyłączałam routera (w ogóle go...
Witam.Mam taki oto problem:Mam sieć osiedlową (łączenie przed RJ45). Zakupiłem router Pentagram Cerberus P6391. Dzielę nim internet na jeden komputer PC i laptopa. Chciałem podłączyć drugiego PC i nawet mi się to udało (poprzez konfigurację z www). Problem polega na tym, że po jakimś czasie (ok. miesiąc) internet na tym drugim PC przestał działać - nie...