Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz...
Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Mogłem wcześniej umieścić tutaj mój poradnik jednak uznałem że zrobię to dopiero teraz - to nagroda dla tweaks za to że ktos się ruszył i zrobił wreszcie porządek z działem kartygraficzne. Jestem autorem tego tekstu tak więc mam pełne prawo do zarządzania nim - niech to służy użytkownikom teraz i w...
Witam,mam dosyc dziwny problem z moim niedawno kupionym laptopem.Otóż, mam w nim kartę (tak wiem.... -.-) ATIRadeon XPress 1100. Gdy odpalę (sic!) Quake 3ekran się pięknie paskuje, zwiecha, i restart. Czasem jeszcze wyskoczy BSOD z błędem ...
Witam. Mam problem następującej treści: Po sformatowaniu systemu i zainstalowaniu podstawowych sterowników, przyszedł czas na sterownikikartygraficznej. Niestety trochę w tej kwestii namieszałam. Dawno nie formatowałam PCka i zapomniałam...
Witam, tak jak w temacie tną mi się wszystkie filmiki oglądane przez przeglądarkę np. youtube, facebook. Kończą mi się już pomysły jak sobie z tym poradzić. Sformatowałem partycję C: zainstalowałem Windows 7 przeskanowałem cały dysk Bitdefenderem potem kasperskim i nic nie pomaga. Te same objawy miałem na Windows Xp. Próbowałem z różnymi przeglądarkami, różnymi wersjami adobe,...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej...