Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Witam.Mam pewnien problem ze sterownikami do mojego GeForca 6600Mianowicie przy zaktualizowaniu sterownika do najnowszej wersji (chyba 93.71) po soprawdzeniu w SYSTEMie pokazuje mi się taki oto obrazek:z obrazka wynika że
Mogłem wcześniej umieścić tutaj mój poradnik jednak uznałem że zrobię to dopiero teraz - to nagroda dla tweaks za to że ktos się ruszył i zrobił wreszcie porządek z działem karty graficzne. Jestem autorem tego tekstu tak więc mam pełne prawo do zarządzania nim - niech to służy użytkownikom teraz i w przyszłości.Poradnik ten dotyczy pobierania jak i zapobieganiu problemom wynikłym ze złej...
Witam mam do Wydania 1390zl max. Podam 7~~ informacji o kazdym komputerze ktorym sie zainteresowalem... Nie jestem jakims znawca, ale czas przyszedl by zmienic kompa. bo ten ktory obecnie mam ma 11 lat dziwne ze wytrzymal do dnia dzisiejszego do kazdego +okablowanie+obudowa+karta sieciowa+muzyczna+sterownikiO to moje propozycje:1:*Płyta główna ASUS...
Dysk ma błąd End-to-end.Mógł byś zapuścić rozszerzony self-test, da się to zrobić w CrystalDiskInfo.Hmm, wydaje mi się, że to typowe wartości (nie tylko dla tego dysku) i póki co nie ma co się tym przejmować.EDIT:kolego BAKUNŚciągnij najnowsze BETA sterowniki:Drivers | GeForce...
Witam. Kupiłem mini kamerę bezprzewodową, jak dotąd jej odbiornik podłączałem do telewizora przez kable cinch (chinch). Nie zamierzam wykorzystywać telewizora jako podgląd kamery, który przeznaczony jest w moim przypadku w 90% do oglądania TV. Pomyślałem więc o tym, by podłączyć odbiornik od kamery z komputerem. Moja karta graficzna GeForce3 Ti 200 ma...
Witam,Mam karte ASUS 9950 Ultra czyli GeForce Fx 5900 Ultra.Karta v9950 Ultra ma niby 256mb pamięci ale everast pokazuje 128.Karta jest taka jak w tym artykule http://pclab.pl/art7034-5.html i potwierdzenie na innej stronce http://hothardware.com/Reviews/Asus-V9950-Ultra--GeForce-FX-5900-Ultra/?page=1 Płytka...
Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd CD, dzięki czemu mogłem instalować...
Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
Kupuję sobie nowy komputer (razem z kartą). Mam zamiar kupić taką kartę graficzną żeby mi nowo wychodzące gry chodziły np. w niedalekiej przyszłości Half-Life 3.Myślałem o GALAXY GeForce 8600 GT 1024MB DDR2/128bit TV/DV PCI-E (3,0ns), ale ma podobno za małą przepustowość danych (600/666) i jest "podejrzanie" tania, zaś PALIT
Witam wszystkich,Z góry przepraszam za długość posta, starałem się być jak najbardziej dokładny.Mój problem występuje od niecałego tygodnia.1) Pierwsze objawy to spowolnione działanie gier i dość wysoka temperatura w stresie (ok. 90C). Po 1-2 dniach od tych objawów komputer zawiesił się po raz pierwszy - obraz stanął w miejscu, dźwięk zaczął "skakać" wydając dość piskliwy hałas.Zresetowałem...
Cześć wszystkim użytkownikom 4um.Mam następujący problem z kartą graficzną GeForce 7600GS... Dostałem ją od kumpla i po powrocie do domu przystąpiłem do jej montowania. Najpierw usunąłem wszystkie stare sterowniki mojej karty zintegrowanej i wyłączyłem komputer. Włożyłem ją w slot PCI-E i włączyłem komputer....
Witam,Do tej pory korzystałem z Win7 PRO 32 bit na dysku samsung 160GB, komp ciągle mi się zacinał. Dziś kupiłem samsunga 500GB HM500JJ i zainstalowałem na nim Win7 64bit. Win się zaktualizowałem, następnie zainstalowałem nortona 360 oraz Malwarebytes anti malware. Jakie było moje zdziwienie gdy po tych czynnościach komp się znów zaciął;/. Liczyłem na to, że to tylko przypadek. Podgląd...
Dzięki ale niestety mój system nie chce przyjąć tych sterowników. Instalacja zostaje przerwana komunikatem, że nvidia nie znalazła sprzetu dla tych sterowników. Natomiast bez problemu przyjmuje najnowsze, które ściagnęłam i zainstalowałam ponownie. Trochę to dziwne, bo przecież...