Skocz do zawartości

td 8840t konfiguracja sieć lokalna

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: td 8840t konfiguracja sieć lokalna

Grupa Domowa - ogólne wytłumaczenie ( Windows 7 )

Przy tworzeniu poradnika oparłem się na materiałach z windows.microsoft Dzięki grupie domowej można udostępniać pliki i drukarki innym komputerom z systemem Windows 7. Można tez przesyłać strumieniowo multimedia do urządzeń. Grupa domowa jest chroniona hasłem, a użytkownik zawsze ma możliwość określenia elementów, które są w niej udostępniane. Aby utworzyć grupę domową lub przyłączyć się...
  • Porady Windows
  • napisane 29 07 2013 15:34
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 27844

Sieci VLAN

Sieci VLAN.Informacje ogólne.Wirtualna sieć LAN (ang. Virtual Local Area Network, w skrócie VLAN) to zbiór urządzeń sieciowych, które niezależnie od swojej fizycznej lokalizacji należą do tej samej domeny rozgłoszeniowej. Sieci VLAN konfiguruje się w przełącznikach, urządzeniach sieciowych warstwy 2 modelu ISO/OSI. Przykład sieci VLAN przedstawia poniższy...
  • Poradniki
  • napisane 29 02 2008 18:58
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 10141

Połączenie 3 budynków [LAN] zadanie domowe

Witam,Dostałem takie zadanie ze szkoły i nie mam pojęcia jak je wykonać całe prawidłowo i jestem skłonny za zrobienie jego zapłacić(cena do uzgodnienia).Mój e-mail: nitax94@gmail.comTreść zadania:Istnieją trzy budynki. Budynek pierwszy i drugi oddalone są od siebie o 600m. Budynek trzeci znajduje się od pozostałych w odległości ok. 300km.W budynku pierwszym znajdują się trzy piętra:piętro...

Konfiguracja sieci w domu

Witam,Bardzo prosiłabym o pomoc. Mam problem z konfiguracją sieci.Od kilku dni próbuje w domu skonfigurować sieć bezprzewodową, jednak bez sukcesu..Posiadam jeden komputer /podłaczony do modemu/ oraz 2 laptopy. Jeden z nich ( system Windows XP/ udało mi się bez problemu...

Nieautoryzowane próby dostepu do komputera

W każdym (co najmniej średnim) antywirusie jest możliwosc blokowania adresów IP, a nawet ich zakresów. To samo można zrobić na routerze (a nawet bardziej szczegółowo). Co do nieznanych połączeń to system łindołs od czasów XP ma chore nawyki, aby na starcie wysyłać listę twoich komponentów do M$ (wersje OEM - usługa oobe), Menda Player łączy się z usługą centrum mediów, aby robić liste...

pentagram cerberus p6391 - problem z dołączeniem komputera

Witam.Mam taki oto problem:Mam sieć osiedlową (łączenie przed RJ45). Zakupiłem router Pentagram Cerberus P6391. Dzielę nim internet na jeden komputer PC i laptopa. Chciałem podłączyć drugiego PC i nawet mi się to udało (poprzez konfigurację z www). Problem polega na tym, że po jakimś czasie (ok. miesiąc) internet na...

Vista - problem z internetem

WitamKupiłem kompa tydzień temu. Na początku korzystałem z internetu tylko Wi-Fi ogólnodostępnego - lotnisko, hotel itd.po powrocie do domu skonfigurowałem połączenie oparte o protokół TCP/IP, konfiguracja identyczna jak na starym kompie z XP - starego oczywiście odłączyłem. Internet z kabla na osiedlu a administrator podłączonoy jest do TASKa...
  • Windows Vista
  • napisane 21 05 2008 00:10
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 1436

brak wystarczających uprawnień do ukończenia kreatora połączeń internetowych

Zainstalowałem Windowsa 2000 Professional i chcę uzyskać połączenie z internetem. Jednak klikając kolejno w -> Panel sterowania -> Połączenia sieciowe i telefoniczne -> Utwórz nowe połączenie, nie mogę dokończyć doprowadzić do końca kreatora połączeń internetowych ponieważ wyskakuje mi okienko z napisem "Nie masz wystarczających uprawnień do...
  • Windows XP
  • napisane 07 10 2007 21:36
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1623

ERROR The requested URL could not be retrieved

Wystąpił następujący błąd: * Połączenie z 213.239.140.14 nie powiodło się System zwrócił: (146) Połączenie odrzucone Serwer lub sieć może nie działać.  Jeżeli występuje u Was komunikat "The requested URL could not be retrieved" na wszystkich stronach (może się tak stać po aktualizacji Mozilli) wystarczy zmienić

nie moge utworzyc polaczenia PPPoE

Coś takiego znalazłem:Instalacja PPPoE w systemie Windows XP za pomocą kreatora nowego połączenia sieciowego.System Windows XP posiada wbudowaną obsługę połączenia PPPoE, nazywa się to połączenie szerokopasmowe ,wymagające nazwy użytkownika i hasła.1. Klikamy na przycisk Start wybieramy Ustawienia i Panel Sterowania.2. Otworzy się okno Panelu...

Komendy jakie można wpisać w oknie uruchom

Nie każdy uzytkownik orientuje się ile możliwości daje nam narzedzie "Uruchom".Kreator dodawania sprzętu"hdwwiz.cpl"Dodawanie lub usuwanie programów"appwiz.cpl"Opcje ułatwień dostępu"access.cpl"Narzędzia administracyjne"control admintools"Kreator transferu plików...
  • Porady Windows
  • napisane 13 03 2006 21:00
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 107426

Problem z dzialaniem Wifi

Konfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Komputer Sufiks podstawowej domeny DNS . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany Routing IP włączony . . . . . . . : Nie Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie Lista przeszukiwania sufiksów DNS : HomeKarta bezprzewodowej sieci...

Połączono: Brak dostępu do internetu

Odczyt : Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.C:\Users\HP>ipconfig /allKonfiguracja IP systemu Windows Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : User Sufiks podstawowej domeny DNS . . : Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Peer-to-Peer Routing IP włączony . . . . . . . : Nie Serwer WINS Proxy włączony. . . . :...

Porady i sztuczki do Windows 7

Windows 7 można w dużym stopniu konfigurować dlatego w tym artykule podam parę sposobów na dostosowanie systemu do własnych potrzeb. W artykule będzie opisane jak zmienić interfejs programu oraz pare sztuczek.Zapraszam do lektury:D1.Gadżety systemu Windows 7Gadżety to "ikony" aplikacji pozwalające użytkownikom na dotarcie do niezbędnych informacji lub narzędzi.Najczesciej...
  • Porady Windows
  • napisane 09 11 2011 21:37
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 92844