Skocz do zawartości

temperatura procesora athlon 5200

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: temperatura procesora athlon 5200

Dziwny problem - komputer się wyłącza

Opis problemu:Zmontowałem jakiś czas temu tzn. wymieniłem parę części mianowicie dysk z 80GB na 160GB, wsadziłem zamiast czytnika dyskietek czytnik kart pamięci, wymieniłem procesor z Athlon X2 64 5200+ na 6000+, wymieniłem kartę graficzną z Painward 8600 GT 256mb na Palit...

czujnik temperatury procesora

Po niecałym miesiącu odkąd kupiłem komputer, procesor zaczął się przegrzewać. Temperatura dochodziła do 120 stopni C i komputer się wyłączał. Próbowałem zmiany radiatora, pasty, nawet przeszedłem się do serwisu ale koleś założył tylko nową pastę. Pomyślałem, że może to sprawka zasilacza no ale on nie przegrzewał...

[AMD Athlon] za wysoka temperatura

Witam!To mój pierwszy temat na tym forum, więc proszę bądźcie dla mnie wyrozumiali.Mam pewien problem. Mianowicie gdy włączam jakiś program który wymaga większego zużycia procesora (np.: antywirus AVG skanuje mój komputer na najwyższych obrotach) temperatur procesora...
  • Archiwum
  • napisane 04 07 2008 14:00
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 1235

Artefakty i wieszanie się systemu w aplikacjach 3D

Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest...
  • Karty graficzne
  • napisane 01 09 2010 23:36
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2970

[AMD Athlon] Zbyt wysoka temp. procesora

Wiec tak:AMD Athlon 5200+ Windsor 89W plyta glowna: MSI K-9MM-Vzasilacz: tracer 4life 400w (tymczasowo)chlodzenie: arctic cooling 64 LPtemperatura procesora: w stanie spoczynku ~40 stopniw stresie: ~65 stopniMialem grafe GF 7300, i
  • Archiwum
  • napisane 06 08 2008 08:33
  • Odpowiedzi: 17
  • Wyświetlenia: 1543

[AMD Athlon] Podkręcanie 5200+

Witam, ostatnio próbowałem podkręcić mojego Athlona 5200+ 2.7Ghz(Brisbane). Chłodzenie BOX'owe. Standardowo 200x13.5; 1.375V.Najpierw chciałem osiągnąć ledwo 2.8Ghz. Na początku ustawiłem 204x13.5 = 2.75 . Testowałem takie ustawienia w SuperPI na 32M, przeszło bez problemów. Więc spróbowałem 208x13.5 ~ 2.8 Ghz....
  • Archiwum
  • napisane 27 07 2008 10:03
  • Odpowiedzi: 7
  • Wyświetlenia: 2290

Komp sie wyłacza podczas gier

Procesor:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ (2,7Ghz)Pamięc:DDR2 2048MBPłyta Główna:GIGABYTE MA78GMDysk twardy:HDD Samsung 250GBZasilacz:I-BOX 400WZe speedfana juz podalem ale w everescie mam problem bo wchodze komputer-->czujnik i jest pokazane tylko :Własciwosci czujnikaTyp...
  • Archiwum
  • napisane 27 12 2008 19:45
  • Odpowiedzi: 15
  • Wyświetlenia: 3958

Wyłaczający sie komp CO ROBIC?

mam problem z kompem mozna by zec ze sie zawiesza lecz problem wygląda tak ze on sie porostu wyłącza i zamiera z czarnym obrazem . procesor to athlon 2500+ barton(seryjnie pracował na 166 taktowaniu ale zmniejszyłem na 100 poniewaz przy 166 wogole sie nie włacza przy 133 załaduje...
  • Archiwum
  • napisane 26 02 2007 17:59
  • Odpowiedzi: 11
  • Wyświetlenia: 1643

Pisk z jednostki centralnej

Witam!Po 30 minutowym korzystaniu z komputera z jednostki centralnej dobiegają piski. Dzieje się to po wymianie dysku twardego na nowy (model ten sam). Piszczy nawet gdy nie obciążam komputera np. przeglądam stronę internetowa.Podaje parametry kompa:grafa- nvidia geforce 8400 gsprocesor amd athlon

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62307

Podkręcanie staruszka

Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej, są one dostępne na stronach producentów...
  • Archiwum
  • napisane 29 10 2008 20:41
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 1710

Cooler Master Hyper 412 Slim - chłodno, czy wręcz przeciwnie?

Tym razem test typowego hardware. Będzie krótko i na temat, ponieważ akurat w tym wypadku najważniejsze są wyniki, a nie wygląd itp. Mowa oczywiście o coolerze firmy Cooler Master, która znana jest ze swoich dobrze wykonanych produktów. Cena w miarę dobra – 160zł za Hyper 412 Slim. Jak sprawdzi się w pojedynku z grzejącym się w miarę mocno procesorem –...

Kobieta potrzebuje pomocy :D

Witam; jeśli czyściłaś komputer to na pewno sprężonym powietrzem w pojemnikach dostępnym w sklepach komputerowych i nie robiłaś tego domowym odkurzaczem i nie dotykałaś niczego ręką na płycie.Tu sprawdzą loga, ale ty sprawdź czy kondensatory na górze są płaskie czy wypukłe, to takie duże okrągłe podobne do walca.Sprawdź Everestem takim programem temperatury...
  • Archiwum
  • napisane 07 08 2008 12:42
  • Odpowiedzi: 27
  • Wyświetlenia: 2630

Intel vs. AMD

Ja jak już wielokrotnie pisałem, nie kwestionuję i szanuję ludzi odmiennego zdania ale jak do tej pory okazuje się że w temacie nie wypowiadają się osoby które potrafią dać przykład, na czym polega fenomen prędkości Intela od AMD pomimo że dany procesor ma wolniejszą szynę danych i adresowych od konkurencji. To raz i jak może być szybszy
  • Kosz
  • napisane 01 05 2009 20:49
  • Odpowiedzi: 64
  • Wyświetlenia: 10774