Skocz do zawartości

tl wn722n

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: tl wn722n

[recenzja] TP-LINK TL-WN722NC

Specyfikacja technicznaKarta WiFi TP-LINK TL-WN722NC, to nic innego jak model TL-WN722N. Różnią się tym, że ta pierwsza ma podstawkę w zestawie Karta WiFi obsługuje:Standardy: IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11bPrędkość transmisji bezprzewodowej11n: do 150Mb/s11g: do 54Mb/s11b: do 11Mb/sZakres częstotliwości ...

Pierwsze kroki, FAQ

Co to jest Linux?Co to jest Linux? Według WikipediiLinux – rodzina uniksopodobnych systemów operacyjnych opartych o jądro Linux. Linux jest jednym z przykładów wolnego i otwartego oprogramowania (FLOSS): jego kod źródłowy może być dowolnie wykorzystywany, modyfikowany i rozpowszechniany.Inaczej ujmując, jest to jedna z alternatyw, dla rodziny systemów Windows, sam Linux jest darmowy,...

Karta wifi do PC

EW-7811Un to bardzo słaby RTL8188CUS, dużo lepszym wyborem jest WN722N który ma bardzo stabilny AR9271. Wiele osób używa tych kart jak drugie radio przez USB w routerze, potrafią one utrzymać stabilne połączenie nawet przez kilka dni.WN722N realnie przepuszcza około 65-75Mbit (przy spięciu na 150Mbit) jeżeli...

Jaka karta WiFi na USB?

witam,od niedawna mam internet 100 Mbps i szukam szybkiej karty wifi na USB bo moja karta w laptopie nie wyrabia.Z jednej strony chciałbym taką:http://www.morele.ne...-wn725n-492621/czyli TP-LINK TL-WN725N typu nano - mała jak odbiornik do bezprzewodowej myszki. Zastanawia mnie tylko czy takie pyci karty są gorsze od tych większych gabarytowo? Niby procesor bardziej obciążają w komputerze. Czy...

Wymiana anteny

Witam. Posiadam dosyć słaby router Asus RT-N10. Niestety nie da się wymienić w nim anteny na mocniejszą. Do mojego komputera podłączona jest karta wifi TL-WN722N ( http://allegro.pl/tp...4995215469.html) z wymienną anteną. Raz na jakiś czas miewam zaniki internetu. Teraz moje pytanie, czy opłaca się inwestować w lepszą antenę do karty czy lepiej wymienić...

Komputer do gier w granicach 1800

Cześć, potrzebuję opinii na temat zestawu, który mam zamiar kupić. Brakuje płyty głównej i napędu CD. Moglibyście coś dobrać, doradzić i ocenić całość? Najlepiej z tego samego sklepu. Nie chodzi mi o granie w jakieś najnowsze tytuły, ale fajnie byłoby uruchomić SC2 albo Last Light nie na ultra low detalach, a chociaż normal czy high. Dzięki i pozdrawiamzasilacz  ...

[problem] Jak zmocnić siłe sygnału WiFi

witajcie, łapie od paru dni darmowy internet poprzez WiFi tylko ciągle mnie za dnia rozłącza. Obecnie na zasięgu mam 2kreski czasami jedną chodzi mi głównie o to jak zwmocnić ten zasięg? co najlepiej kupić?Cos takiego by się nadawało?Antena kierunkowa yagi 19dbi 15 metrów przewodu wtyk rp-sma złocony Wasserman Sklep Internetowyhttp://www.tp-link.com.pl/products/details/?model=TL-

Odbieranie WIFI przez peceta.

Router się nie nada.http://allegro.pl/tp...2390052403.html (TP-Link TL-WN722n) + http://allegro.pl/ne...2387364458.html (NETUS PANEL 18dbi 2.4GHz)

Karta sieciowa WIFI do Thomson TCW710

Najlepszym rozwiązaniem będzie zakup tej karty: Karta sieciowa TP-LINK TL-WN722N N-150Mbps (43 zł)

Problem z internetem

Cześć. Odkąd zaktualizowałem laptop Lenowo G510 z Windows 8 do 10 mam problem z siecią bezprzewodową. Wifi wyszukuje sieci ale gdy próbuje się połączyć to albo łączy bez końca albo się połączy ale z komunikatem "ograniczone". Oczywiście internet nie działa.Na początku myślałem że wbudowana karta sieciowa(Broadcom 802.11n) jest "walnięta" więc kupiłem kartę sieciową na usb(TP-link TL-

Problem z WiFi - rozłącza się na kilka sekund

Witam, ponieważ nie znalazłem rozwiązania mojego problemu na wielu forach, zakładam własny temat i proszę i pomoc. Dodam tylko, że jestem kompletnym amatorem, więc ewentualne porady proszę krok po kroku.Posiadam komputer stacjonarny z Windows 8.1, z kartą sieciową zewnętrzną Tp-Link TL-WN722N podłączoną przez usb (nie wiem, czy to ma znaczenie, ale...

Wybór karty wifi

Witam. W komputerze stacjonarnym bez żadnych problemów korzystałem z karty TP LINK TL-WN722N do czasu zmiany routera z Asusa RT-N10 na RT-N11. Niby to jest nowszy model z dwoma antenkami więc sygnał powinien być silniejszy a jest zupełnie na odwrót. Mam częste zaniki internetu, karta mi się co trochę zacina i wykrywa słaby sygnał tak że się nie da...

Zaniki internetu przez wifi

Witam. Posiadam internet w komputerze stacjonarnym poprzez kartę wifi TP link TL-WN722N z routera ASUS RT-N11. Niestety często są zaniki internetu i nie da się z niego korzystać na tym komputerze. Wcześniej miałem router RT-N10 i nie było żadnych problemów z wifi. Czym mogą być spowodowane takie problemy z łącznością?

Wyłączanie się internetu - problem z kartą sieciową?

Mam Windows 8. W laptopie zawsze łączę się z wi-fi. Dzisiaj nagle przestało mi działać. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane, ponieważ zupełnie się na tym nie znam. Na początku nie chciało się łączyć w ogóle, zdiagnozowano najpierw, że karta sieciowa nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP. Tutaj warto wspomnieć, że mam zewnętrzną kartę sieciową TP-LINK TL-...