Skocz do zawartości

tl wr941nd konfiguracja dialog

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: tl wr941nd konfiguracja dialog

Problem z Internetem - Skype działa - Mozilla nie! - brak połączenia...lub błąd

Witam!Mam problem z internetem, ponieważ połączenie jest itd.Szukałem na internecie trochę i dopadłem temat że NetworkAssistantManager (czy jakoś tak), fire wall nVidi, może być powodem ale jego nie mam!Router: D-Link DI-524Dostawca DIALOGModem ADSL DialoguKable połączone są w sposób następujący:Gniazdo...

Problem z konfiguracją routera

Sprawdz jakie ustawienia trzeba ustawić dla lini Dialog, mówie o konfiguracji na 1 screenie. Musisz skontaktować się z dialogiem jak trzeba tam ustawić, bo wina prawdopodobnie leży po stronie konfiguracji.

Rozdzielenie łącza

A jezeli nie uzywa Filtracji po Mac ?? Czy moze o tym swiadczyc to ze nie trzeba wpisywac Loginu ani Hasła ?? I czy nie bedzie to stanowilo problemu przy konfiguracji routera ??Loginu i hasła nie trzeba podawać u większości dostawców, którzy dostarczają neta przez kabel sieciowy/modem kablowy. Dane logowania dotyczą połączeń ADSL, czyli neostrady, netii,...

nie moge utworzyc polaczenia PPPoE

Coś takiego znalazłem:Instalacja PPPoE w systemie Windows XP za pomocą kreatora nowego połączenia sieciowego.System Windows XP posiada wbudowaną obsługę połączenia PPPoE, nazywa się to połączenie szerokopasmowe ,wymagające nazwy użytkownika i hasła.1. Klikamy na przycisk Start wybieramy Ustawienia i Panel Sterowania.2. Otworzy się okno Panelu Sterowania, w oknie tym wybieramy ikonę...

Usługi w XP

Witam ponownie. Niestety problem dalej istnieje - mimo wywalenia wszystkiego paskudztwa jakie znalazłem, usługi wciąż są nie do uruchomienia :/ tymczasem postanowiłem zamieścić listę z procesami z programu procexp (może ona coś podpowie chętnym udzielenia mi pomocy, oto ona:ServicesProcess PID CPU Description Company NameSystem Idle Process 0 92.31 Interrupts n/a Hardware Interrupts ...
  • Windows XP
  • napisane 24 02 2007 02:34
  • Odpowiedzi: 11
  • Wyświetlenia: 12368

Problem z podłączeniem routera do modemu dialog

Ostatecznie jednak okazało się, że moja konfiguracja czyli PPPoE, login i hasło były poprawnymi. Sęk tkwił w modemie. Kilkuportowe modemy Dialogu mają konfigurowane, ściśle przydzielane sloty do wykorzystania. Wystarczyło wpiąć skrętkę w pierwszy slocik, który był dedykowany pod tę usługę. Pozostałe dwa sloty służą...

Podłączenie Routera do modemu(Uwaga totalnie zielony)

Pewno musisz po resecie ustawic rowniez parametry modemu w tym routerze.Niestety nie wiem jakie one maja byc. Szukalem i znalzlem takie cos: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1641008.html#7966651Mozna sprobowac, ale najlepiej zapytac technikow z Dialogu.Z diodami Ci nie pomoge bo nie wime za co opdwiadaja i jaka masz ...

Optymalny PC za max. 3800 zł

A jeżeli chciałbym złożyć zestaw na Ryzen? To co mógłbyś zaproponować. Co do Twojego konfigu dlaczego RX580 a nie np. gtx 1060? Czy zasilacz bez certyfikatu Bronze będzie bezpieczny? Czy ten zestaw https://www.kombo.krakow.pl/Konfiguracja_29a10d196e.htm#mdalbo https://www.kombo.krakow.pl/Konfiguracja_29a10d10b2...

Co wy polecacie

Cztery podzespoły w kompie są najważniejsze bo ich raczej się nie wymienia, płyta główna, zasilacz, dysk twardy, obudowa i plus monitor.Pamięć RAM, procesor CPU, karta graficzna, nagrywarka DVD to są detale które z czasem można wymienić na lepsze bardziej wydajniejsze.Co w laptopach jest to trochę problematyczne a jeśli tak to bardzo kosztowne jedyny plus laptopa że jest mobilny. Zestaw...

Laptop biurowy z możliwościa grania za nieduże pieniądze

Witam mam do wyboru 3 konfiguracje i nie mogę dojść do podjęcia decyzji.Konfiguracja 1Procesor i7 2720QM8GB ram128 Dysk ssdgrafika Quadro 1000MKoszt: 1700 Konfiguracja 2Procesor i7 2620QM8Gb ram254 Dysk ssdGrafika quadro 2000MKoszt: 1600 ...

Problem z Phenomem ?

Ostatnimi czasy wymieniłem płytę główną na MSI 970 Gaming od tego czasu zaczęły się moje problemy.Sprawa wygląda tak, że w jakiejkolwiek grze mam ogromne obciążenie procesora ( AMD Phenom II X4 955 QuadCore 3.2GHz Black Edition ). Problem jest na tyle potężny, że gra tnie się nawet po odpaleniu Red Alert 2. Dodatkowo podczas grania w Diablo 3 fps wachają się od 15-32 ( Obciążenie procka w...

Nie można skonfigurować routera TL-WR841N

Witam serdecznie OS: Windows 10Karta sieciowa: Qualcomm Atheros AR8171/8175 PCI-E Gigabit Ethernet Controller Kupiłem używany router model: TL-WR841Nzresetowałem do ustawień fabrycznych i mam taki problem gdyż:podłączam zasilanie+ port LAN1 komputer <-> routerNie wchodzi na strony 192.168.0.1,192.168.1.1, tplinklogin.net 

Pomoc w wyborze sprzętu

Intel Core i7-6700 (4 rdzenie, od 3.40 GHz do 4.00 GHz, 8 MB cache)Pamięć 16 GB (DIMM DDR4, 2133 MHz)Dysk 240 GB SSD SATA III, 1000 GB SATA 7200 obr.Grafika NVIDIA GeForce GTX 980TiMicrosoft Windows 10 Home PL (wersja 64-bitowa)vsIntel Core i7-6700K (4 rdzenie, od 4.00 GHz do 4.20 GHz, 8 MB cache)Pamięć 16 GB (DIMM DDR4, 2400 MHz)Dysk 1000 GB SATA 7200 obr., 240 GB SSD SATA IIIGrafika NVIDIA...

Bezpłatne Warsztaty IT

Wychodząc naprzeciw trendom na rynku pracy realizujemy projekt „Warsztaty profesjonalistów IT” współfinansowanych ze środków unijnych w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Udział w szkoleniu jest całkowicie bezpłatny. Projekt skierowany jest do mikro małych i średnich przedsiębiorstw posiadających jednostkę organizacyjną na terenie województwa podlaskiego, których zakres...
  • Ogłoszenia
  • napisane 24 02 2014 13:41
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 2207