Skocz do zawartości

wd 1023 problem nośnik jest chroniony przed zapisem

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: wd 1023 problem nośnik jest chroniony przed zapisem

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 41704

"Dysk jest chroniony przed zapisem"

Mój problem wygląda następująco :Gdy kopiuję pliki z karty na komputer wszystko działa OK. Problem pojawia sięw momencie, gdy chcę skopiować pliki z komputera na kartę pamięci. Wyskakujewtedy komunikat : "Nie można skopiować (tu nazwa pliku): Dysk chroniony jestprzed
  • Archiwum
  • napisane 24 09 2007 00:45
  • Odpowiedzi: 10
  • Wyświetlenia: 79536

Problem z wbudowanym czytnikiem kart

No więc tak.Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo L1310G z wbudowanym czytnikiem kart Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller.Wszystko działa dobrze tylko czy jest możliwość żebym za pomocą tego czytnika zapisywał dane na karte pamięci. Bo gdy teraz prubuje to zrobić to pokazuje sie błąd lub dysk chroniony przed ...
  • Archiwum
  • napisane 29 05 2007 19:56
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2224

Problem z wbudowanym czytnikiem kart

No więc tak.Mam laptopa Fujitsu Siemens Amilo L1310G z wbudowanym czytnikiem kart Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller.Wszystko działa dobrze tylko czy jest możliwość żebym za pomocą tego czytnika zapisywał dane na karte pamięci. Bo gdy teraz prubuje to zrobić to pokazuje sie błąd lub dysk chroniony przed ...
  • Archiwum
  • napisane 26 05 2007 15:23
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 2798

Błąd "File not found" po naprawie systemu z konsoli odzyskiwania

Witam, mam następujący problem - Jakies 2tyg temu instalowałem nowe sterowniki do płyty głównej i przy restarcie kompa okazało sie że nagle zniknął mi plik potrzebny do włączenia windy [pojawił sie komunikat, nvata.sys chyba]. Zgodnie z radą na którejś stronie skopiowałem pliki z cd xp'ka na dysk z konsoli odzyskiwania. Po tej operacji niektóre filmy...
  • Windows XP
  • napisane 12 03 2008 23:23
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 1609

Problem z Kartą pamięci

Mam problem , kiedy podłączam do komputera karte pamięci to pisze mi że dysk jest chroniony przed zapisem i nie idzie nic na niego wrzucić...Wie ktoś może co z tym zrobić??
  • Oprogramowanie
  • napisane 24 02 2008 14:30
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1244

Błąd: Odmowa dostępu

Witam,Mam problem następującej treści.Podczas kopiowania całych katalogów na jedną z partycji dysku, ciągle wyskakuje błąd:"Nie można utworzyć lub zmienić (nazwa kopiowanego katalogu): Odmowa dostępuSprawdź, czy dysk nie jest zapełniony lub chroniony przed zapisem oraz, czy...
  • Windows XP
  • napisane 05 02 2008 17:34
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 2066

Pendrive - jak naprawić błędy logiczne na pendrive?

Witam,Mam kilka sztuk pendrive które uszkodziły mi się (uszkodzenia struktury logicznej) podczas próby skopiowania obrazów .iso bootowalnych systemów (używałem programów Win to flash oraz Universal USB installer)Nie udało mi się w żadnym wypadku uzyskać bootowalnego pendrive, a po tej operacji pendrivów nie da się używać - Nie chcą się sformatować, nie można usunąć i założyć na nowo partycji....

[Wirus] Services.exe

Mam 12 lat więc nie wymagajcie zbyt wiele...Mam problem, na moim komputerze znalazłem 2 viry, a żadnego nie da się usunąć!Pierwszy wir:Nazwa procesu: servicesC:\Windows\system32\config\Services.exeSkan:File: services.exe Status: INFECTED/MALWARE MD5: c888dfdf43e8a99beb1d75a34648b79d Packers detected: - Scanner results Scan...

Vista i zarządzanie plikami

Witam!Zamontowałem Vistę, ale mam problemy z zarządzaniem plikami spod Total Commander, tzn. podczas próby przenoszenia plików z jednej partycji na drugą, kasowania zbędnych plików czy uruchamiania aplikacji - system krzyczy że każdy z nich jest zabezpieczony przed zapisem, itd.Nie ma ...
  • Archiwum
  • napisane 12 02 2007 01:12
  • Wyświetlenia: 1202

Acer Aspire ONE D255E MEGA RECENZJA !

Netbook Acer Aspire ONE D255EMINI WPROWADZENIE CZYLI O CO KAMANNetbooki jak wiemy zdominowały już mocno światowy rynek co za tym idzie ciężko jest przekonać klientów tylko poprzez konfigurację sprzętową czy też designem. Producenci starają się za wszelką cenę by wprowadzić na rynek coś innowacyjnego. I tutaj...

Problem z Gigabyte EX38-DQ6 i obsługą DVD/DOS

Kupiłem płytę GA-EX38-DQ6 rev 1.1. Do tej pory (przed zakupem płyty) wykorzystując stworzoną przez siebie płytę DVD byłem w stanie w trybie DOS'owym uruchomić z DVD takie programy jak PQMagic, Norton Ghost oraz wiele innych. Nigdy nie było problemów z uruchomieniem tak stworzonej płyty na wielu płytach głównych, markowych komputerach Dell czy...
  • Archiwum
  • napisane 16 03 2008 23:36
  • Wyświetlenia: 1530

[Błąd] 1720-smart Hard drive Detects imminent failure

Zrób kopię plików. Wpisz w konsolę CMD (Start -> Uruchom -> CMD.exe) polecenie: chkdsk.exe , odzyskasz może te co już są nieczytelne. Dysk najpewniej wkrótce ulegnie uszkodzeniu tu masz pełną listę błędów S.M.A.R.T. :Atrybut ID 01Raw Read Error RateAtrybut ten zależy od ilości błędów odczytu i stanu powierzchni dysku, wskazuje na częstość sprzętowych błędów odczytu, które wystąpiły...

rok 2012

Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
  • Paranormalne
  • napisane 21 07 2008 19:10
  • Wyświetlenia: 18420