he macie rację! wiecie jakoś do gtx mnie przekonuje PhysX ale znowu boję się temperatur, a przypominam, że mam do wyboru 5850. Dużo osób mówi, że to własnie 5850 jest lepsza i co ważne nie grzejeto mówił fachowiec;"GeForce GTX 470 - po tej...
Witam serdecznie!Mam problem - a raczej miałem, dopóki płyta główna nie poszła z dymem...Wczoraj rano włączyłem komputer. Działał on normalnie, tak jak zwykle. Nic dziwnego nie zauważyłem w każdym razie.Po jakiejś godzinie użytkowania sprzęt sam się wyłączył - tzn. momentalnie odcięło się zasilanie. Nie był to zanik napięcia w sieci - to jest pewne.Najgorsze w tym wszystkim było to, że nie...
Witam.Jakiś czas temu kupiłem nowy komputer i zauważyłem coś dziwnego z czym nigdy się nie spotkałem a mianowicie wiatrak od procesora ( przymocowany jest. Na obudowie komputera taki duży) dziwnie się włącza gdy dzisiaj rano włączyłem komputer wiatrak się nie włączył po paru godzinach gdy wszedłem do pokoju
Witam wszystkich w moim pierwszym poście.Od kilku dni mój komputer wieszał się nawet podczas przeglądania stron internetowych, początkowo myślałem że to wina chociazby wirusów, ale sprawdziłem to i wszystko wskazywało na to, że wewnątrz obudowy mam syf. Rozebrałem komputer i wszystko dokładnie poczyściłem jednak po ponownym złożeniu komputera zauważyłem że ...
Poradnik: Jak poprawnie zadbać o nasz sprzęt na którym pracujemy czyli komputer Poradnik ten jest w 99% dla zielonych użytkowników, lecz zapraszam do przeczytania go przez zaawansowanych użytkowników 1. Bałagan To pojęcie jest masakrą dla systemów Windows, wszelkie instalacje, deinstalacje, przenoszenia danych itp. Szkodzą naszemu przyjacielowi dlatego:- Nie zaśmiecamy dysku do jego maksimum...
Naczytałem się i nic nie znalazłem.Chcę sobie zamontować Core i7 3770K, w obudowie Silentiumpc Brutus 419 (wysokość chłodzenia CPU max 157mm - informacja od producenta), Nie będę podkręcał tego proxesora. Nie wiem jakie sobie zamontować chłodzenie. Na razie wybór padł na Scythe - ale mogę zmienić zdanie. Pierwszy wybrany wiatrak to Shuriken 1100, ale...
WitamMam taki problem z płytą główną i wentylatorem od procesora. Najpierw dane techniczne:Płyta główna: Gigabyte GA-EP45-UD3Zestaw chłodzący procesor: Alpinie 7 (4 PIN)Opis gniazd do podłączenia wentylatora wg manuala i kolory kabelków od wentylatora (Alpine) wg zaleceń producenta pod które piny podłączać:1. CPU FAN (4 Pin):Pin 1 – GND (kabelek czarny)Pin 2 – Speed Control...
Witam wczoraj zakupiłem Gtx560TI HAWK MSI Twin Frozen III praca wiatraków w idle to 40% 1200RPM ładnie w miarę cicho chodzi lecz w stresie przy włączeniu jakiejkolwiek gry z 2010 bardziej wymagającej skacze do 80% wiatrak i 3000RPMwydziela się straszny hałas jak kosiarka jakaś. Czy to wada pracy
Witam! Od około miesiąca miałem problem z kartą graficzną, mianowicie chodziło o sam wiatrak który często nie dawał rady i karta po prostu się przegrzewała. Kiedy mój komputer zaczął się wyłączać postanowiłem wykręcić kartę i zmienić wiatrak, podpiąłem monitor do zintegrowanej karty i zacząłem szukać na necie...
Witam wszystkich forumowiczów!Temat może wydawać się dziwny, dlatego też opiszę po kolei w czym jest problem. Problem pojawił się około miesiąc Temu (przed majowym weekendem, postanowiłem zrobić format po 2 latach mojego Komputera). I od Tego momentu zaczął się dziać cyrk. Otóż w każdej grze (niezależnie czy to gra nowsza, czy starsza) dalsze obiekty są.. rozmazane, ale im bliżej Tego obiektu...
Witam.Przyszła kryska na matyska:)Siedziałem sobie jak to zwykle przy niewygodnym, złym laptopie Asus x550v. W pewnym momencie zdałem sobie sprawę, że jakiś on mocno ciepły, a wiatraka za bardzo nie słychać. Postanowiłem sprawdzić jak tam temperatury, obroty itp i odpaliłem HWMonitor. Ku mojemu zdziwieniu wskazywał obroty na poziomie 25500 rpm....
Witam, zafundowałem mojemu podkręconemu i5 Raijintek EreBoss. Wcześniej był Scythe niskoprofilowy, który w prime 95 pozwalał na temp w okolicach 90 stopni. Teraz jest w granicach 59. Ale nie o tym rzecz. W scythe obroty wiatraka były regulowany przez kompa w zależności od temp. Można też było przez fanexpert asusa ustawić prędkości.
Witam, mam problem z komputerem , który dostałem do naprawy tzn. nie chce się uruchomić.Działąją tylko wiatraki (chłodzenie procesora, wiatrak z zasilacza wiadomo, i jeden dodatkowy) nie ma obrazu na monitorze, na płycie głównej świeci się zielona dioda, oraz świecą się diody dysku i zasilania.Nie ma także żadnych...