Witam, mam internet szerokopasmowy podłączany przez zwykłą wtyczke RJ45 czyli taką jak do zwykłej sieciówki. Moja siostra ma starego laptopa, w którym działa tylko Wi-fi. Pożyczyła od kolegi router, dokładnie taki -> asm_router_ar-1004_g , asmax-ar1004g. Ma on jak widzicie...
Drodzy Użytkownicy!Mam pewien problem otóż razem z bratem oraz kumplami chcieliśmy wspólnie popykać w naszą ulubioną grę.to że mam najmocniejszy komputer z naszej gromadki to chciałem postawić serwer.Nie mam problemu z postawieniem serwera lecz problem się zaczyna kiedy mam podać przyjaciołom ip.Więc gdy dostaje swoje ip z strony http://www.mojeip.net/ to na tym adresie ip w przeglądarce...
WitamMam internet w neti modem z routeremASMAX AR-1004G ktory został skonfigurowany na komputerze przeniesiony do innego pomieszczenia. Podłaczony do dekodera nbox przes rjotke a przez wifi z komputerem. Potrafi sie rozłaczyc kilka razy z wifi zmieniłem antene na mocniejsza a...
Posiadam Neostrade 1mb dziele ja na 2 komputery za pomoca routeraAsmax-904u. Po podlaczeniu routera jak wlaczam emule calkowicie nie da sie przegladac stron www, albo nie wczytuja sie albo bardzo bardzo mozolnie, a w tym czasie emule np sciaga z predkoscia 5,5 KB/s i wysyla 9...
Witam forumowiczów!Mój problem wiąże się z połączeniem VPN.Aha, naprawdę używałem google!System z którego korzystam to Windows 7 Ultimate (wersja 6.1 kompilacja 7600).Skonfigurowałem połączenie VPN poprawnie, konsultowałem się z administratorem serwera z którym za pośrednictwem rzeczonego połączenia chcę się komunikować, a ponadto przetestowałem połączenie (wziąłem laptopa do kumpla) w...
Posiadam 2 routery. Jeden ADSL drugi WAN. ADSL to ASMAX 704u, a WAN ASUS RT-N10. Połączyłem wyjście LAN z ASMAXA do LAN ASUSA, wyłączyłem na obu DHCP. Asmax ma IP 192.168.1.100, Asus 192.168.1.1. W Asusie ustawiłem bramę na 192.168.1.100 i...
Witam.Myślałem nad jakimś ruterkiem z rodzinki Linksys np. WRT54GLZawsze uważałem tą firmę za solidną, jednak po czterokrotnej wizycie w serwisie - a sprzęt nadal nie działa - już przestałem jej ufać.ps. mam chello classic i telefon w jednym podłączony pod sieciówkę a nie przez USBTak więc potrzebujesz zwykły router. Jak już pisałem na łamach forum,...
Servus!Mam od niedawna taka zagwostke, oto jestes posiadaczem twoch routerowAsmaxa i Dlinka. Asmax jest podlaczony do Internetu ( neo 6MB\s ). Mam podlaczone do tego 3 komputery i 2 laptopy. Jako ze znajduje sie teraz na emigracji mieszkam w niemczech od ponad 12...
Mam routerAsmax 904u , pare miesiecy temu kupilem go za 100pln , pare meisiecy landie chodzil wszystko ok, od pewnego jednak czasu dwoch miesiecy nie mam do niego sil - rozłącza połączenie. Najczesciej wieczorami, co pare minut, internet jest, nie ma, jest nie ma i tak w kolko. Poniedzialek - piatek chodzi w maire...
Witam!Nie jestem pewien czy to odpowiedni dział, bo nie wiem czy problem jest sprzętowy czy programowy.Założyłem sobie ostatnio w domu sieć na dwa komputery, które łączą się z internetem przez routerAsmax BR-604 (dałem za niego 50zł :s), który z kolei podłączony jest do modemu od providera. Sieć wydaje mi się...
Przy ustawieniu LAN-WAN czyli łaczeniu dwóch róznych sieci masz ustawione adrsy lokalne w tej samej podsieci a nie może tak być bo łaczysz rózne sieci w tej samej podsieci i routerki głupieją zmien adres jednego z nichz innej podsieci. jak u asmaxa masz 192.168.1.1 to asusa ustaw na 192.168.10.1 przy masce jak się...
witamuzywam bit cometamam podobny problem, tylko wyglada on tak:pliki typu jakis album muzyczny lub film w formacie rvmb sciagam, niewszystkei ale wiekszosc,ale gdy chce sciagnac film wikeszego formatu przykladowo 700 mb lub wiecej nielaczy mnie wogole, wydaje mi sie ze mam blokowane portyuzywam routera, i moze dlategowiec moje pytanie brzmi o co chodzi,...
Witam. Mam pewien problem. Mianowicie ostatnio wlaczam komputer a wszyskie moje zdjecia, filmy, pliki tekstowe itd. sa zaszyfrowane. Kiedy wlaczam plik z notatkami to mam w nim zamiast notatki cos w rodzaju chinskich znakow czy ciagu liczb i liter. przy kazdym pliku/folderze z plikami, utworzyly sie 4 pliki o nazwie "help_decrypt". Dwa jako pliki skrotowe do strony internetowej, jeden jako...