Skocz do zawartości

wndr3700

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: wndr3700

WNDR3700 do domu,warto poczekać?

Tutaj jest dostępny w/w router : http://www.pixmania.com/pl/pl/r/wndr3700-

Zakup routera: UPC Fiber 60Mb/s , do 400zł

Kolega mi poleca wndr3700, jak on sie ma do d-linka dir825?

Opinie - NetGear WNDR3800

jest nawet wndr4500, ale jak dla mnie już trochę za drogo prawdopodobnie skonczy sie na wndr3700v2 lub wndr4000, musze skonsultowac sie jeszcze z kolega komputerowcem i ewentualnie poczekac na jakies porady! wiadomo, ze co nagle to po diable!

Opinie - NetGear WNDR3800

http://allegro.pl/netgear-wndr4000-router-dualband-gigabit-n750-i1942731765.html znalazłem jeszcze WNDR4000, teraz ciężko mi wybrać, który chcę kupić. jestem zdecydowany na któryś z routerów: wndr3700, wndr3800 i wndr4000. mógłby ktoś poradzić coś?

Jaki polecacie router i dysk ?

jesli chodzi o sam router + dysk to chyba najlepsze sa teraz jak napisalem wyzej wnr3500L + tomato, ewentualnie wndr3700, ktory jest nieco mocniejszy i bardziej wydajny. udostepnianie filmow hd itd. to tylko NAS [żre mniej prądu od własnego serwerka], nawet jakis najtanszy (choćby dedykowana dla domu Stora) bedzie lepszy od polaczenia router + usb

Jeśli twój budżet jest nieco ruchomy to może zastanow sie nad NAS-em. Mozna kupic niedrogi Netgear Stora z dyskiem 1tb od 530zł. A netgear to akurat wg ostatnich zestawien najlepszy producent bank danych, takze dosyc pewny sprzet. Ale jesli jednak wolisz typowo router + dysk to WNDR3700 to mega sprzet. Podsylam link do malego testu:...

WNR3500L / WNDR3700 jedne z lepszych na rynku, nie-najdroższe, ale naprawdę porządne mają wszystko co potrzebujesz. dysk w zasadzie obojętnie jaki - byle na gwarancji pamiętaj jednak, że dysk podłączony przez usb nieco ogranicza prędkość przesyłu danych, choć na dzień dzisiejszy jedynym zastępczym rozwiązaniem jest domowy NAS, który już nieco kosztuje.

vectra jaki router?

Te modele różnią się w znacznym stopniu: WNDR3700 jest dwuzakresowy (działa nie tylko na 2,4Ghz, ale też na 5Ghz), co w połączeniu z odpowiednimi kartami daje mu niezłego kopa. Z tego co pamiętam to szybkością procka i ilością pamięci też się różnią. WNR3500L z kolei ma możliwość zmiany oprogramowania na alternatywny DD WRT lub Tomato, co też ma swoje...

vectra jaki router?

A czym faktycznie sie rozni wndr3700 od wnr3500l? Myslisz ze to bylo by lepsze rozwiazanie do tej vectry? Razax pisal o raczej tanim rozwiazaniu wiec wnrd3700 chyba odpada z tego co widzialem w sklepach..

vectra jaki router?

A czy zwykly router z n, przy pobieraniu neta przez wifi bedzie w stanie w pelni wykorzystac mozliwosci takiego lacza jakie ofeuje UPC, czyli 120Mb/s? Cze jednak beda i tak jakies straty?Będą straty, nawet w najlepszych routerach z n, nie osiągniesz 100% takiego łącza. Jeśli będziesz w tym samym pomieszczeniu to masz realne 100Mb/s. Jeśli zależy Ci na pobieraniu większych plików to trzeba...

WNDR3700 do domu,warto poczekać?

Zamierzam w najbliższym czasie zmodernizować domową sieć, wywalić kable od stacjonarnych kompów i zapodać wszystko bezprzewodowo. Teraz tylko laptop śmiga na wifi ze starym routerem od Dlinka. W najbliższym czasie chcę kupić taki multimedialny bajer pod tv, który będzie odtwarzał filmy z dysku sieciowego. Wszystko ma działać w standardzie N, żeby nie było problemów z szybkością. W związku z...