Skocz do zawartości

wr1043

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: wr1043

Pomoc w wyborze router'a

Taki byłby najlepszy do neta około 100Mbhttp://allegro.pl/router-tp-link-tl-wr1043nd-dsl-n300-usb-gigabitowy-i5699413305.html

Jaki polecacie router i dysk ?

Co do oglądania filmów przez WiFi to lepiej powiedz w jakiej odległości będą znajdować się komputery od router, ponieważ z wzrostem odległości spadają transfery Warto się zainteresować TP-LINK TL-WR1043NDNo i do niego wgrać OpenWRT które powinno dać takie możliwości, więcej info tu http://eko.one.pl/?p=openwrt-wr1043ndTylko...

Jaki router xDSL do małej firmy w cenie 200-250 zł?

Cześć, szukam routera do małej firmy (1 piętro, 90 m kw), który obsłuży bezproblemowo 9-10 komputerów podłączanych kablem i/lub poprzez Wi-Fi. Budżet jaki mam na to przeznaczony to 200-250 zł, ew. mniej jak będzie coś sensownego. Zależy mi bardziej na stabilności, braku zawiech niż na mocnym sygnale Wi-Fi. Myślałem nad TP-LINKAMI, a dokładnie modelami:Archer...

Tp-Link tl-wr1043nd jako karta sieciowa drukarki

W tym routerzeTD-W8951ND jest antena 5dBi czyli w sumie dość silna, ale jest odkręcana, tak więc można ją zastąpić inną. Dalej nie wiem jak to chcesz poustawiać :). Ile tych routerów i w jakiej odległości. Domyslam się, że ten TD-W8951ND bedzie zamiast Netiaspota i dalej gdzieś WR1043ND? Konfiguracja w obu przypadkach tego ...

Który router wybrać

Witam,jestem w trakcie przeprowadzki do nowego mieszkania, w środę przychodzi instalator z telpola który podłączy mi internet 80 Mb/s / 8 Mb/s downloadu i muszę do tego czasu zakupić router.W poprzednim mieszkaniu korzystałem z TP-Linka więc dalej jestem zainteresowany tą firmą jednak nie wiem jaki model ponieważ na parametrach się nie znam.Fajny gdyby był do 150zł jednak jeżeli mam poczuć...

[200zł] Router do mieszkania

Cześć, Szukam routeru do swojego mieszkania. 200zł to nie jest zaporowa granica - wiadomo, jeśli warto to jestem gotów dopłacić. Zależy mi na tym aby objął on zasięgiem całe mieszkanie (ok. 60m2, ale rourter nie jest w centralnej części mieszkania). W najgorszym wypadku sygnał musi 'przebić się' przez dwie ściany. Drugorzędnymi opcjami na których mi zależy (ale nie są absolutnie...

Router LAN+WIFI na kablówce

Ja polecę TP-LINK TL-WR1043N za 180zł można juź nabyć, pełne N więc WiFi będzie nieźle kryć, do tego karta WiFi z obsługą N i jest miodzio http://allegro.pl/salon-tp-link-tl-wr1043nd-300mbps-n-1gbit-usb-wawa-i1622566590.html

Router do Neostrady

witammam zamiar kupic router i podpiąc pod liveboxa tpmam pytanie czy ten router TP-LINK TL-WR1043ND http://allegro.pl/tp...1407647089.html bedzie działał na liveboxiejak nie to jaki zadziała w cenie do 250 zł.prosze o szybką odp.thx

Pomoc w wyborze router'a

Nie wiem ile chcesz na to kasy przeznaczyć, ale dla mnie żaden z tych routerów nie jest za dobry.1. Brak obsługi sieci 1000Base-T (1Gb) - przy kopiowaniu z kompa na komp w tej samej sieci, oglądaniu filmów, które są udostępnione, będzie ból i to duży.2. Brak portu USB - pod USB w routerze można podpiąć dysk i udostępnić go dla wszystkich użytkowników/kompów z instalkami, obrazami płyt,...

[router] asus czy d-link?

To już rzecz gustu - który bardziej się podoba. Brak informacji o mocy anten D-linka w specyfikacji - jego zaleta to dwa zakresy. Wady jak dla mnie obydwu to brak obsługi sieci 1000BASE-T i brak portu USB - jednoznacznie dyskwalifikują oba. Obsługa sieci 1Gb/s to już naprawdę konieczność - przy podłączeniu nawet tylko dwu komputerów kopiowanie dużych plików (wystarczy film w jakości HD) w...

Internet na kilka urządzeń

Wszystko zależy od funduszy i upodobań. Ja osobiście kupiłbym jakiegoś TP-Linka typu TP-WR1043ND - prosta konfiguracja, dość dobrze opisana w necie, możliwość wgrania alternatywnego oprogramowania, port USB, silne WI-FI (i szybkie teoretycznie nawet do 450Mb/s), odłączalne anteny.

Router bezprzewodowo z innym routerem kablem lan do PC?

Jest to możliwe. Zależy tylko jaki jest pierwszy router. Drugi musi być z funkcją AP np TL-WR1043ND, może też być sam AP, ale pod niego podłączysz tylko jedno urządzenie. A kupno AP i switcha jest nieopłacalne lepiej kupić router.

Problem ze statycznym ip na laptopie

Czy masz normalny dostęp do internetu? Jeżeli tak to problem tkwi w tym że router blokuje porty, z których korzystają gry jak i torent. Najlepiej nadać stały adres IP z poza zakresu DHCP. Czyli u ciebie np: 192.168.0.10 maska podsieci 255.255.255.0 brama domyślna 192.168.0.1. Serwerów DNS teoretycznie nie musisz wpisywać, ale jakby nie było dostępu do internetu to jako pierwszy wpisz ten sam...

Jaki kupić router do domu?

TL-WR1043ND zdecydowanie ten model do domu.