Skocz do zawartości

zasięgu wifi z routera axesstel mv410

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: zasięgu wifi z routera axesstel mv410

Jaki router z podanych wybrać?

Witam napisałem wczoraj temat związany z wyborem routera dostałem kilka odpowiedzi ,ale niestety nadal nie jestem pewien jaki z nich byłby najlepszy ,prosiłbym o pomoc w wybraniu najlepszego.Pozdrawiam http://allegro.pl/tp-link-tl-wr841nd-router-300mbps-wi-fi-dsl-pppoe-i4164810043.htmlhttp://allegro.pl/

Internet za pomocą 2 routerów - czy da sie tak?

Kolega ma internet, połączeny ma za pomocą routera TP, w routerze swoim ma WiFI..Ja mieszkam 25 metrów od niego i chciałem zrobić tak:podłączyć drugi Router u siebie w komputerze i złapać zasięg od...

problem z wyborem routera

Witam, niedawno zauważyłem, iż router który posiadam ( linksys wrt54gp2a) wysyła bardzo słaby sygnał wifi, około 2 m jest ok potem już tylko gorzej, mam zamiar go wymienić. Sytuacja wygląda następująco : kable TP --> router TP -> kabel ethernet - >

Pomoc w modyfikacji sieci domowej

Cześć,Na wstępie zaznaczę, że zupełnie nie ogarniam zaawansowanych tematów ustawienia sieci i routerów, więc z góry proszę o cierpliwość .Mieszkam w domu piętrowym - na parterze mam modem ADSL/Router, Linksys WAG54G2, i pociągnięte od niego trzy kable ethernetowe - jeden do kompa na parterze i dwa przez komin na...

Pentagram p 6363 + Pentagram P 6331-4A, jak zrobić AP

Witam wszystkich,posiadam dwa routery.Pentagram p 6363(nowy), oraz Pentagram P 6331-4A(nie działają w nim porty lan, więc połączenie tylko przez wifi)Obecnie moje połączenie z netem wygląda tak:modem z neti -> P 6363 -> laptop(przez wifi)Chciałbym żeby jeden z w/w

Windows7 i router TPLink - rozłącza z internetem

Cześć.Posiadam laptop (świeżo kupiony), który posiada WiFi - dzięki właśnie WiFi łączę się z routerem (TP-Link) i mam internet.Jednak problem jest bardzo irytujący, ponieważ zrywa mi połączenie z internetem - są to różne odstępy czasowe.Internet posiadam z Multimedii i przez...

Podłączenie routera jako AP/Client Router

Witam wszystkich na forum. Posiadam w mieszkaniu router DLink DIR600 który rozsyła mi internet po wifi. W związku z tym że niestety stoi on w rogu mieszkania to w przeciwległym rogu nie mam już zasięgu. Postanowiłem dokupić router z...

Jaki zakupić router ?

witam mam takie pytanie nie chce dawać posta nowego dzisiaj był gościu u mnie i prezentował internet z TP i router WIFI no i gadał że dobry u mnie wszędzie działa zasięg dobry gościu był z tp i oferował promocje abonament 49 miesięcznie 1 MB i ...

Nie mogę się połączyć z internetem

Witam wszystkich. Mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomożeMam pewien problem - niedawno kupiłam laptopa (Dell), który ma kartę bezprzewodową wifi ;802.11 b/g/n . Gdy znajduję się w pobliżu routera wszystko jest ok, komputer łączy się z internetem. Natomiast jeśli jestem trochę dalej od ...

Dodatkowy router+monitoring

WitamDo tej pory miałem jeden router (na piętrze) i podłączony do niego LAN-em rejestrator kamer monitoringu (na parterze). Wszystko ładnie działało. Chciałem zwiększyć zasięg wifi, więc do głównego routera (192.168.1.1) podłączyłem kablem...

Połączenie WiFi a mysz bluetooth zakłócenia spadek transferu

Będzie trochę czytania ale inaczej się nie da :)Laptop - nowa Toshiba P70, karta Intel N 2230Router Asus AC66UMysz Microsoft SculptBTOdległość od routera 2m bez przeszkód (słabe położenie bo laptop ma router dokładnie z boku więc anteny w ekranie nie są w idealnej...

dodatkowy router/switch

Witam. Problem jest banalny, ale wole się zapytać, niż kupić niepotrzebnie jakiś sprzęt.Sprawa wygląda tak. W chwili obecnej sieć wygląda następująco.W budynku w punkcie A obecnie znajduje się kabelek od dostawcy internetu podłączony do routera WiFi Netgear. Do routera kablem...

Huwei E5 - modem HSPA

Huawei E5 (E5830)Modem posiada:Wyświetlacz OLEDWLAN 802.11 b/gHSPA (HSDPA + HSUPA) / UMTS (2100Mhz)GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900Mhz)HSDPA w wersji 7.2Mb/sHSUPA w wersji 5.76Mb/sGnazdo na kartę pamięciWaga ok. 30gDo używania modemu potrzebujemy:Kartę WiFi b/gZłącze USBSystem operacyjny: Windows XP SP2/ Vista/7/ Mac OS X 10.06Niestety pod Linuxem możemy...

netia6mbs+router

Hmmm wydaje mi sie że powinno chodzic, router powinnien miec wbudowany modem adsl , ja bym proponował jakis router ze stajni D-Link, aby zasięg był dobry móglbys pomyslec o routerze który ma złacze na dodatkowa antene wzmacniająca sygnal, 1...